BRAT (13) MALE ANĐE SVE PREDOSETIO Plakao sam pre nego što su javili da je mrtva! Nešto me je teralo
Foto: Kurir/ Dragan Ilić/ Privatna Arhiva

Znao da se nešto strašno dogodilo čim je tetki zazvonio telefon

BRAT (13) MALE ANĐE SVE PREDOSETIO Plakao sam pre nego što su javili da je mrtva! Nešto me je teralo

Crna Hronika -

Jeziva smrt Anđeline Stefanović (3) iz Vratarnice, nadomak Zaječara duboko je potresla i njenog brata (13). Mališan je nakon svega što se desilo ispričao da je znao da se njegovoj sestrici nešto strašno dogodilo čim je tetki zazvonio telefon!

- Plakao sam i pre nego što su mi rekli da je mrtva. Osetio sam nešto u grudima što me je teralo na plakanje. Suze su same išle... Nešto kasnije rekli su mi da je Anđa mrtva i ispričali kako ju je Vlada ubio - kazao je dečak koji je brat po majci svirepo ubijene devojčice.

POJAVIO SE I ANĐELIN OTAC: Nisam svestan šta me snašlo

Kako sam kaže, da je bio na rođendanu gde i njegova sestra, ne bi dopustio Vladici Rajkoviću (28) da tek tako odvede Anđu.

- Tog dana sam bio sam u selu na raspustu. Nije mi se ni išlo na rođendan. A da sam bio, možda do ovoga ne bi ni došlo... Anđa bi se sada igrala sa mnom - nastavlja dečak sitne građe i krupnih uplakanih očiju.Nisu mu dali poslednji put da vidi Anđu jer je sanduk u kojem se nalazila bio zatvoren, ali mu je majka ispričala šta se dogodilo.

Foto: Dragan Ilić
Foto: Dragan Ilić

- Rekli su mi da ju je jedinu odveo sa rođendana. Da se on vratio i nastavio da pije. Kazala mi je majka da su je tražili po celom selu. Dozivali, ali je nije bilo. On je pio pivo i mojima rekao da ju je ostavio na stanici. Znam da ju je silovao, a rekli su mi i da ju je udario kamenom i tako ubio. Pričaju po selu i da se moja sestrica borila, udarala ga po licu i grebala - polako priča dečak i dodaje:

- Voleo sam je jer je bila moja najmlađa sestra, a i volela je da se igra sa mnom - dok je govorio, majušnim rukama brisao je suze koje su mu tekle niz lice. Sramota ga od nas, ali i ljudi, pa lice prekriva šakama.

Njegova tri godine mlađa sestra bila je uz majku Danijelu Stefanović. Iako ima samo deset godina, tešila ju je da će zajedno prebroditi Anđinu smrt. Sve do kuće nakon sahrane molila ju je da više ne plače jer život mora da ide dalje.Anđelina Stefanović sahranjena je u utorak na seoskom groblju nakon što ju je za vikend komšija oteo sa dečjeg rođendana, silovao i ubio. Nije dočekala svoj četvrti rođendan, a prema rečima meštana Vratarnice, bila je dete koje je svima priraslo za srce.

Presudio joj je Vladica Rajković, koji je zločin priznao i do detalja ga opisao policajcima i tužiocima.Konstatovana mu je laka mentalna retardacija, ali su stručnjaci u jedan glas rekli da je bio svestan svog zla koje je počinio.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track