BRAT I SESTRA GLASALI U NIŠU PA NAĐENI MRTVI: Stradali ni krivi ni dužni!

Srce da prepukne

BRAT I SESTRA GLASALI U NIŠU PA NAĐENI MRTVI: Stradali ni krivi ni dužni!

Crna Hronika -

Neda i Milan, njen brat blizanac, u nedelju su prvi put u životu otišli na glasanje, pa kod tetke na ručak. Niko nije mogao ni da nasluti da će nekoliko sati kasnije otići zajedno u smrt - kažu očajni rođaci Nede i Milana Pavlovića (18), koji su poginuli u eksploziji plina u kući u Ulici Milana Blagojevića u Nišu.

NIŠ - Neda i Milan, njen brat blizanac, u nedelju su prvi put u životu otišli na glasanje, pa kod tetke na ručak. Niko nije mogao ni da nasluti da će nekoliko sati kasnije otići zajedno u smrt - kažu očajni rođaci Nede i Milana Pavlovića (18), koji su poginuli u eksploziji plina u kući u Ulici Milana Blagojevića u Nišu.U nesreći su povređeni njihova majka Nataša Pavlović (48), njena sestra Ivana Cvetković (50), Zorica Petrović (74), u čijem je stanu došlo do eksplozije, kao i slučajni prolaznik Dragomir Rašić (74). Sin Ivane Cvetković, koji je nekoliko trenutaka pre tragedije otišao u drugu sobu, ostao je nepovređen.Propali kroz pod- Ne znam koju prvo da tešim, Natašu, koja je ostala bez dvoje dece, ili Ivanu, koja je očajna što se to desilo u njenoj kući, ili da žalim za blizancima Nedom i Milanom - u očajanju kaže Olivera Šušulović, koju smo juče zatekli u Kliničkom centru, gde je bila uz svoje pastorke.Olivera kaže da je Nataša sa svojim blizancima bila na glasanju, te da su Ivan i Neda prvi put bili na izborima.- Ivana je sestru i decu pozvala na ručak. Samo što su seli za sto, odjeknula je eksplozija i svi su propali kroz pod, a na njih se srušio ceo gornji sprat. Pravo je čudo što su Ivana i Nataša preživele. Čudom je ostao živ i Ivanin sin, student Pravnog fakulteta, koji je otišao u drugu sobu da uči neposredno pre eksplozije - priča Olivera.Ona dodaje da su blizanci bili divna deca koja su se radovala maturi i planirala da studiraju elektroniku.- Prošlog avgusta su napunili 18 godina, bili su sjajni đaci, dobijali su stipendiju, imali su velike planove, a sve to je nestalo u trenutku - kaže ožalošćena žena.

Drugovi ne idu u školuŠkolski drugovi stradalih blizanaca juče su bili toliko potreseni njihovom smrću da su ih razredne starešine poštedele nastave.- Nedi sam bio razredni starešina, a predavao sam joj matematiku. Bila je divno, lepo vaspitano dete koje je širilo radost oko sebe. Njeni školski drugovi su u šoku, danas ne idu u školu, mnogo su je voleli - kaže Branislav Pecarski, profesor gimnazije „Svetozar Marković“, koju je pohađala poginula devojka.Tuga je zavladala i u Pravno-poslovnoj školi, gde je Milan bio maturant.- Izvela sam decu napolje jer neprestano plaču. Milan je bio dete za primer, podsećao me je na učenike iz mog vremena. Nije imao nijedan izostanak, fin, miran, čuo se samo kad odgovara - kaže Slobodanka Stamenković, razredni starešina nastradalog dečaka.Lekari niškog Kliničkog centra kažu da niko od povređenih nije u životnoj opasnosti. Nataša Pavlović, majka stradalih blizanaca, zbrinuta je na intenzivnoj nezi Hirurške klinike, gde je ustanovljeno da nema unutrašnjih povreda, ali zadržana je na posmatranju. Njena sestra Ivana Cvetković je operisana zbog preloma skočnog zgloba, a ima i povredu jagodične kosti koja ne zahteva operativni zahvat.Imao sam mnogo srećeNijedna od njih nije bila u stanju da razgovara s novinarima. Međutim, Zorica Petrović, koja ima opekotine na licu i vratu, požalila se na bolove, ali je izjavila da nije u stanju da ispriča kako je došlo do eksplozije u njenom stanu.U najboljem stanju je Dragomir Rašić, koji je opisao šta se desilo.- Prolazio sam ulicom kad je odjeknula eksplozija. Da sam bio bliže, ostao bih na mestu mrtav - rekao je Rašić, koji ima povrede glave.U kući Pavlovića zatekli smo samo dvoje starijih ljudi, koji nisu želeli da razgovaraju s novinarima.- Shvatite nas, u šoku smo - rekli su rođaci.

Uzrok tragedijeNIJE PUKLA BOCA, ISCUREO JE PLINPrema nezvaničnim informacijama, tragediju nije izazvala eksplozija plinske boce, već plin koji se nagomilao u sobi Zorice Petrović jer joj je ventil bio neispravan. Iz tog razloga su posledice eksplozije bile razorne u tolikoj meri.

Čudom Preživela Tetka stradalih blizanaca DA SU MI DOŠLI MALO KASNIJE, BILI BI ŽIVI!Milanče i Neda su sa glasanja došli kod mene na ručak. Da su zakasnili bar 15 minuta, ništa im se ne bi desilo, kaže za Kurir iz bolesničke postelje Ivana Cvetanović, tetka stradalih blizanaca, koja je teško povređena u eksploziji, i dodaje:- Kad smo seli za sto, predložila sam Milančetu da promenimo mesto, ali je rekao da mu je dobro tamo gde je seo. Niko nije slutio tragediju. Odjednom, kao da je bomba pala na kuću. Sve se zatreslo i počelo je da se ruši oko nas. Pod na kome smo sedeli u stvari je plafon prizemlja kuće ispod nas. Mene je eksplozija odbacila u ugao, a oni su upali s pločom koja se rušila u prizemlje! Bilo je strašno. Iako sam lekar i sama povređena, nisam mogla mnogo da im pomognem jer sam bila zatrpana. Dozivala sam ih i pokušavala da im se približim. Bila sam u šoku više od strepnje da su i oni stradali nego od svojih bolova - ispričala je Ivana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track