BELIVUKU ODREĐEN PRITVOR: Evo šta je Velja Nevolja rekao o ubistvu karatiste
Foto: Zorana Jevtić

BELIVUKU ODREĐEN PRITVOR: Evo šta je Velja Nevolja rekao o ubistvu karatiste

Crna Hronika -

Veljko Belivuk (34) zvani Velja Nevolja saslušan je danas u prostorijama beogradskog Višeg tužilaštva, zbog sumnje da je počinio teško ubistvo karatiste Vlastimra Miloševića, koji je likvidiran prošle nedelje u centru Beograda.

Viši sud u Beogradu odredio je večeras pritvor Veljku Belivuku (32) osumnjičenom za ubistvo Vlastimira Miloševića (34) 30. januara u centru Beograda.

Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je protiv osumnjičenog odredio pritvor do 30 dana, zbog postojanja osobitih okolnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoka, kao i zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, rekla je portparol suda Bojana Stanković.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja.

Kako saznaje Kurir, ranije danas na saslušanju u tužilaštvu Belivuk zvani "Velja nevolja" negirao je umešanost u ubistvo, ali je tužilaštvo pokrenulo istragu protiv njega zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo i predložilo pritvor.

Milošević je ubijen 30. januara u ranim jutarnjim časovima. Njegovo beživotno telo pronađeno je na tramvajskim šinama u Ulici kraljice Marije u Beogradu, kod broja 7.

Belivuk je u septembru prošle godine na osnovu sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice, osuđen na godinu dana kućnog zatvora, zbog prebijanja pripadnika obezbedenja direktora FK Partizan Miloša Vazure, kada su incident zabeležilile sigurnosne kamere u klubu.

Međutim, izvršenje te kazne prema kojoj ne bi mogao da napušta stan bez odobrenja suda, još nije počelo.

OGLASILA SE SUPRUGA UBIJENOG KARATISTE: Samo želim da odbranim njegovu čast!

Belivuk je bio jedan od najbližih prijatelja ubijenog vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi.

Stanković je likvidiran u oktobru prošle godine u blizini Okružnog zatvora nakon što je u društvu Belivuka završio trening u teretani.

BONUS VIDEO:

Šta je odalo Belivuka?

(J.Spasić/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track