ČLAN ZEMUNSKOG KLANA PUCAO NA BEKA? Nalogodavac poznati srpski biznismen

Detalji atentata na poznatog biznismena

ČLAN ZEMUNSKOG KLANA PUCAO NA BEKA? Nalogodavac poznati srpski biznismen

Crna Hronika -

Aleksandar Zdravković (38), pripadnik kriminalne grupe Milorada Ulemeka Legije, uhapšen je zbog sumnje da je umešan u pokušaj atentata na Beka.

BEOGRAD - Aleksandar Zdravković (38), član međunarodne bande kradljivaca dragulja „Pink Panter“ i pripadnik „zemunskog klana“, čiji je jedan od vođa bio Milorad Ulemek Legija, uhapšen je juče zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka, nezvanično saznaje Kurir.Prema našim izvorima, Zdravković je priveden u popodnevnim satima, posle čega je saslušan i određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati. Policija sumnja da on ima neka saznanja koja bi mogla da utiču na rasvetljavanje pokušaja ubistva Beka, ali nije isključeno ni da je osumnjičeni direktno učestvovao u pokušaju likvidacije.Bogata biografija- Iza atentata na Milana Beka najverovatnije stoji jedan poznati srpski biznismen, a postoji osnovana sumnja da je Zdravković na neki način umešan u to, odnosno da ima informacije koje bi pomogle istrazi. Naravno, proverava se i mogućnost da je Zdravković pucao na Beka - rekao je izvor iz istrage.Zdravković je bio hapšen i tokom akcije „Sablja“ u martu 2003, ali je tada pušten. Već sledeće godine njemu su ponovo stavljene lisice na ruke jer je bio obuhvaćen optužnicom koja je 36 članova zloglasnog kriminalnog „zemunskog klana“ teretila za ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića, još 13 likvidacija u Beogradu i jednu u Novom Sadu, tri otmice, terorizam, zločinačko udruživanje i udruživanje radi neprijateljske delatnosti. Tada su hapšenje izveli pripadnici Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala (UBPOK) MUP Srbije, a po poternici koju je raspisao Okružni sud u Beogradu. Zdravković je bio među 21 optuženim za zločinačko udruživanje, otmice i ubistva. Između ostalog, on se teretio da je sa još deset optuženih učestvovao u ubistvu Slobodana Radosavljevića Bulke. Njemu je potom suđeno za otmicu i ubistvo Radosavljevića, ali je zbog nedostatka dokaza oslobođen.Radio za KonstantinovićaInače, Zdravković je bio u podgrupi „zemunskog klana“ koju je predvodio Ninoslav Konstantinović. Podsetimo, Konstatinović je u „zemunskom klanu“ bio od samog početka, a Dušan Spasojević Šiptar ga je ubrzo postavio za vođu ogranka na Karaburmi. U tom delu Beograda bio je glavni diler drogom, a ubijen je kad se sukobio s tadašnjim članovima ovog klana Sretkom Kalinićem i Milošem Simovićem.

ĆorsokakMAJA ADROVAC OSLOBOĐENA OPTUŽBINeuspeli atentat na Beka dogodio se 14. novembra 2014. ispred njegove kuće na Senjaku. Beko je u teškom stanju prebačen u Urgentni centar, ali je uspeo da se oporavi. Istraga je odvela do Maje Adrovac (33), ali ju je Viši sud u Beogradu oslobodio zbog nedostatka dokaza. Takođe, nisu dokazane ni sumnje da je u atentat umešan njen suprug Ivan Adrovac, koji je odranije poznat policiji zbog kriminalnih radnji, a koji se trenutno nalazi u zatvoru u Švajcarskoj zbog više krađa.

U štampanom izdanju Kurira pročitajte i ovo:

Čedomir Jovanović prodaje kuću u Grčkoj da bi vratio dugove, saznaje Kurir

Ko odustane od aranžmana u Turskoj ostaje bez novca i letovanja

Monstrum iz Žitišta hoće da se izvuče na ludilo

Ana Nikolić se u Budvi odvalila od alkohola

DANAS UZ KURIR: Izabrani recepti španske kuhinje

Uz Kurir na poklon 5. deo iz serije Najbolje svetske kuhinje

Danas uz Kurir dobijate dodatak sa originalnim receptima španske kuhinje. Ako ste ljubitelj paelje, tortilja, tapasa, ili želite da svoje bližnje obradujete sangrijom koju ćete sami pripremiti, potražite današnje izdanje Kurira... Od četvrtka vas čekaju novi kulinarski specijaliteti karakteristični za balkanske zemlje! Uživajte!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track