ČUME DOBIO NANOGICU: Priznao da je napao ženu i policajce, godina kućnog zatvora
Foto: Dado

Ljubiša Buha sklopio dil

ČUME DOBIO NANOGICU: Priznao da je napao ženu i policajce, godina kućnog zatvora

Crna Hronika -
Treći osnovni sud sutra bi trebalo da saopšti da li je prihvatio nagodbu ili ne

BEOGRAD - Ljubiša Buha Čume (50) sklopio je nagodbu s Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu i već u petak mogao bi izaći iz pritvora!

Kako Kurir nezvanično saznaje, Čume je odlučio da prizna da je napao policajce i suprugu u zamenu za godinu dana zatvora.- Treći osnovni sud sutra bi trebalo da saopšti da li je prihvatio nagodbu ili ne. Ukoliko je prihvati, Ljubiša Buha bi istog dana mogao izaći iz pritvora, u kojem je od 15. novembra prošle godine - kaže izvor Kurira.Ostalo mu osam meseciSuđenje, koje je juče trebalo da bude nastavljeno saslušanjem svedoka, kako navodi, odloženo je jer su tužilaštvo i odbrana obavestili sud da je sklopljen sporazum. Prema nezvaničnim informacijama, dve strane postigle su saglasnost da svedok-saradnik provede godinu dana u zatvoru, ali moguće je da će tu kaznu odslužiti u svojoj kući u Surčinu.- U kaznu će mu biti uračunato i nešto više od četiri meseca provedena u pritvoru. Kazne do godinu dana mogu biti preinačene i u kućni zatvor, pa je izvesno da će Čume u narednih osam meseci nositi nanogicu za elektronski nadzor - dodaje on. Njegovi branioci, kako navodi, do petka bi sudu trebalo da dostave dokumentaciju da se kuća u kojoj živi vodi na njega, kao i da redovno plaća struju i telefon, kako bi službenici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija mogli da mu instaliraju uređaj za praćenje.Incident zbog kojeg se Ljubiša Buha našao iza rešetaka, podsetimo, dogodio se 8. novembra u njegovoj kući u Surčinu. On je tada, navodno, nasrnuo najpre na svoju suprugu Ivanu Buhu, a potom i na policajce koji su bili u njenom obezbeđenju.Napad u CZKako je Kurir pisao, Buha je od prvog dana hapšenja insistirao na tome da mu pritvor bude ukinut, kako zbog lošeg zdravstvenog stanja tako i zbog toga što se plaši da mu je bezbednost u Centralnom zatvoru ugrožena jer je svojevremeno svedočio protiv Milorada Ulemeka Legije i ostalih pripadnika „zemunskog klana“. Pre nekoliko dana, dok je bio u redovnoj šetnji, drugi pritvorenik je s prozora psovao i vređao Buhu, a onda mu zapretio smrću.

Prvi aprilČUME ZBIJAO ŠALE U SUDNICILjubiša Buha Čume juče je uspeo da zbuni sve pravnike u sudnici, kako sudiju i tužioca tako i svoje branioce. Pošto je konstatovano da se suđenje odlaže jer je sklopljen sporazum, Buha se javio za reč.- Mene niko ništa ne pita. Ja to neću da potpišem - rekao je, na zaprepašćenje svih prisutnih, svedok-saradnik. Međutim, Buha je u sledećem trenutku rekao: „Aprililili“, nakon čega su se svi u sudnici nasmejali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track