ČUME ZAVRŠIO U BOLNICI: Buhi pozlilo na suđenju
Foto: Nebojša Mandić

ČUME ZAVRŠIO U BOLNICI: Buhi pozlilo na suđenju

Crna Hronika -

BEOGRAD - Nekadašnjem svedoku sadaradniku Ljubiši Buhi Čumetu pozlilo je danas u nastavku ponovljenog suđenja kada je tužilac počeo izlaganje svoje završne reči u sudnici Okružnog zatvora u Beogradu.

Nakon pauze tokom koje je zatvorski lekar konstatovao da je Buhi skočio pritisak (165/110), on je prebačen u zatvorsku bolnicu radi EKG-a, a završne reči na su odložene za 11. maj.

Sud je prethodno odbio predlog Buhine odbrane za veštačenje njegove bivše supruge koja ga je i prijavila policiji za više krivičnih dela, a na okolnost da li je sklona laganju, manipulacijama i konfabulacijama.

Prvom presudom koju je nedavno ukinuo Viši sud u Beogradu i naložio ponavljanje suđenja, Buha je bio osuđen na dve godine i osam meseci zatvora zbog tri krivična dela, a ne za pet, za koliko je optužen.

Buhi se ponavlja suđenje zbog optužbi da je ugrozio sigurnost pripadnika obezbeđenja njegove supruge - Milana Ljubenovića, zatim zbog prikrivanja krivičnog dela, zbog sprečavanja dokazivanja, zbog podstrekavanja vlasnika auto-servisa "Vest" iz Surčina Stevana Petoševića na prikrivanje kupovine kradenog Ferarija prekucavanjem broja šasije motora kao i da je iz zatvora u Padinskoj skeli pretnjama ugrozio sigurnost bivše supruge.

Ovaj slučaj se odnosi na pretnje koje je tada još zakonitoj supruzi Buha uputio telefonom iz zatvora u Padinskoj skeli gde je služio kaznu od godinu dana za raniji napad na Milana Ljubenovića. Buha se nalazi u pritvoru od novembra 2015. godine.

Ovaj svedok saradnik u procesima protiv "Zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Djinđića, početkom februara osuđen je u Prvom osnovnom sudu na još 16 meseci zatvora zbog vređanja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u sudnici Palate pravde tokom suđenja u slučaju "ferari".

(EPK/Agencije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14H UŽIVO: Vučić odgovorio Zaevu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track