DEBELI KRIMI DOSIJE SINIŠE MILIĆA: Ovo je čovek koji je uhapšen pred Vučićevom kućom
Foto: Sina Shutterstock

Danima pratio premijera

DEBELI KRIMI DOSIJE SINIŠE MILIĆA: Ovo je čovek koji je uhapšen pred Vučićevom kućom

Crna Hronika -
Siniša Milić (42), kojeg je MUP Srbije jutros priveo na saslušanje pod optužbama da je pratio premijera Srbije Aleksandra Vučića, iza sebe ima debeo kriminalni dosije.

Milić je rođen 1973. godine u Šekovićima u Bosni i Hercegovini, ali je već više od 20 godina nastanjen na relaciji Beograd - Podgorica - Bar.

Do 2009. godine bio je pripadnik specijalnih antiterorističkih jedinica, prvo Republike Srpske, a potom i Republike Srbije.

Od 2010. godine zvanično je zaposlen u podgoričkoj agenciji za lično obezbeđenje „Conccot“, dok je u policiji Crne Gore označen kao jedan od naistaknutijih članova barsko-budvanskog kriminalnog klana, kome je radno mesto u privatnoj agenciji samo "pokrivalica" za mutne radnje.

Bio je dugogodišnji telohranitelj i saradnik vođe barsko-budvanskog klana Luke Đurovića, jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića, koji je 2013. godine, poginuo u saobraćajnoj nesreći na izlazu iz Kotora. Đurović je nastradao u crnom „poršeu“ aranđelovačkih tablica pod zasad nerazjašnjenim okolnostima, a preminuo je na putu do bolnice.

Spekulisalo se da je njegovo ubistvo zbog neraščišćenih računa naručio upravo Luka Bojović.

Nakon njegovog ubistva, Siniša Milić je napustio Crnu Goru i trajno se nastanio u Beogradu, a u žiži javnosti je bio nekoliko puta za poslednje dve godine, najčešće zbog nedozvoljenih ulazaka u Crnu Goru, kojoj mu je pristup trajno zabranjen zbog dugogodišnjih kriminalnih aktivnosti.

Podsećamo, Milić je danas uhapšen pod sumnjom da je planirao napad na Aleksandra Vučića, nakon što je osam puta za manje od 24 časa zatečen u automobilu marke "Audi A8" u blizini adrese na kojoj premijer stanuje.

On je u policiji pet puta menjao iskaz, a poslednji put je dao indicije da je premijera držao pod prismotrom za nečiji račun.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track