DEČAK POGINUO U PADU SA 7 SPRATA: Majka neutešna, posvađali se pre tragedije?!
Foto: Sladjana Stojanovic

Užasna smrt

DEČAK POGINUO U PADU SA 7 SPRATA: Majka neutešna, posvađali se pre tragedije?!

Crna Hronika -
Čuo sam zvuk poput kršenja grana. Pogledao sam kroz prozor i video kako je neko pao na beton ispred zgrade, kaže stanar iz zgrade preko puta

NOVI SAD - Četrnaestogodišnji A. V. iz Novog Sada poginuo je juče oko podneva u padu sa sedmog sprata zgrade u Ulici Veselina Masleše.

Prema nezvaničnim informacijama, dečak je skočio sa terase porodičnog stana nakon što se navodno posvađao s majkom.- Čuo sam zvuk poput kršenja grana. Pogledao sam kroz prozor i video kako je neko pao na beton ispred zgrade. Onda sam video ženu koja je čučnula pored tela... Počela je da vrišti i plače na sav glas. Bilo je strašno slušati to... Brzo je stigla Hitna pomoć. Pokušali su da ga reanimiraju, ali, nažalost, nisu uspeli - kaže stanar iz zgrade preko puta mesta nesreće.Dete za primerStanari višespratnice u kojoj se dogodila tragedija kažu da je mališan živeo s majkom.- Lepo su se slagali. Često su zajedno šetali kuče. Ma, dete za primer je bio u celom kraju. Uvek se javljao, kulturan, vaspitan. Nikad ga nismo videli ljutog ili da se s nekim raspravlja. Šta mu se dogodilo da to uradi, niko ne zna. Svako leto je išao s majkom na more. Ona je ceo život posvetila njemu i niko drugi za nju nije postojao - kaže prijateljica unesrećene porodice.Stanari koji su se okupili ispred zgrade kažu da stravičan prizor nikada neće zaboraviti. Navode da im se jecaj neutešne majke urezao u srce.- Tuga neviđena, ništa potresnije nismo videli. Svi se pitamo zašto je to uradio, bio je tako milo i dobro dete - kaže jedan od stanara.Drugovi u šokuNesrećni dečak pohađao je osmi razred Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ u Novom Sadu. Njegovi drugari i dalje ne mogu da poveruju šta se dogodilo i ne prestaju da plaču. Fejsbuk je preplavljen fotografijama i oproštajnim porukama.- Mili, kako sam te zvala, nije to trebalo da uradiš. Znaš koliko smo te svi voleli. Nećeš se više vratiti nikada... Nećemo te videti, tvoj osmeh, tvoje plave oči - napisala je drugarica na svom Fejsbuk profilu.

Direktor školeTEŠKO MI JE, TRI GODINE SAM MU PREDAVAODirektor škole koju je pohađao A. V. kaže da škola nije zvanično obaveštena o tragediji.- Mnogo mi je teško, tri godine sam mu predavao fiziku dok nisam postavljen za direktora. Shvatite me, ne mogu ništa više da kažem, nemam nikakvu zvaničnu informaciju niti odobrenje roditelja - rekao nam je direktor škole Saša Gajić.

SAMOUBISTVA DECE U SRBIJI10. maj 2011.Aleksa Janković (14) iz Niša skočio sa trećeg sprata zgrade jer su ga školski drugovi zlostavljali. Iako su roditelji više puta prijavljivali nasilje, škola koju je dečak pohađao nije reagovala.15. novembar 2012.Petnaestogodišnja D. B. preminula nakon skoka sa trećeg sprata zgrade u centru Beograda. Lekari su se nekoliko dana borili za njen život, ali na kraju je podlegla povredama.27. maj 2014.Četrnaestogodišnja Anđela P. skočila sa hotela „Nova zvezda“ u Vrnjačkoj Banji. Nakon tragedije utvrđeno da je bila žrtva vršnjačkog nasilja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track