DECU VAM NEĆEMO OPROSTITI: Zgroženi očevi Tijane Jurić, Marije Jovanović i ubijenih devojčica!
Foto: Printskrin

Očajni roditelji ogorčeni novim zločinom

DECU VAM NEĆEMO OPROSTITI: Zgroženi očevi Tijane Jurić, Marije Jovanović i ubijenih devojčica!

Crna Hronika -

Ubica mog deteta u zatvoru živi bolje od polovine stanovnika naše zemlje: ima klimu, teretanu, TV, i sve to mu je plaćeno. Tako se služi kazna za ubistvo deteta, kaže Igor Jurić

BEOGRAD - Posle Tijanine smrti želeo sam da to bude poslednji takav slučaj, a ubistvo trogodišnjeg deteta kod Zaječara potpuno me je porazilo. Šokiran sam počinjenim zverstvom i još jednom potvrdom da su monstrumi među nama, da žive s nama, dolaze nam u kuću, igraju se s našom decom. Ovo što se dogodilo je poraz celog društva, a kao otac stradalog deteta dodatno sam pogođen - komentariše za Kurir Igor Jurić, otac brutalno ubijene Tijane.On navodi da posle ubistva njegove ćerke nije mogao da zamisli da može da se dogodi gnusniji zločin nad nedužnim detetom.- Ubica mog deteta danas u zatvoru živi bolje od polovine stanovnika naše zemlje: ima klimu, teretanu, TV, i sve to mu je plaćeno. Tako se služi kazna za oduzimanje života detetu. Ne samo što je to bolno za porodice žrtava nego je sramotno prema žrtvama. Saosećam s porodicom nastradale devojčice - rekao je Jurić.

Telo na deponiji

Podsetimo, Tijanu Jurić oteo je mesar iz Surčina Dragan Đurić u julu 2014, kad je krenula da vrati duksericu drugu. Đurić je nesrećnu devojčicu najpre udario kolima, a zatim uvukao u automobil i odvezao izvan Bajmoka. Pokušao je da je napastvuje, a zatim ju je ugušio duksericom. Devojčicino telo zakopao je na deponiji pored puta u blizini sela Svetozar Miletić. Za Tijanom se tragalo dve nedelje, a kad je Đurić uhapšen, odveo je operativce policije do mesta zločina. On je osuđen na 40 godina zatvora i kaznu izdržava u zatvoru u Padinskoj skeli.- Izjavljujem saučešće porodici nastradale devojčice. Nadam se da će zločinac dobiti maksimalnu kaznu, od 40 godina - rekao je kratko, ne želeći da komentariše zločin, Slobodan Jovanović, otac male Marije koju je pre tačno šest godina u Starim Ledincima pored Novog Sada oteo, silovao i mučki ubio Mladen Ogulinac (52).Zločin kakav se ne pamti u Vojvodini zavio je 26. juna 2010. u crno porodicu Jovanović iz Starih Ledinaca, a žitelje tog pitomog fruškogorskog sela užasnuo i ostavio bez reči. Meštanin Mladen Ogulinac je u svojoj kući u Ulici Salvovača 15 najpre silovao, a potom i ugušio osmogodišnju Mariju Jovanović, koja je živela u komšiluku, u kući udaljenoj od njegove jedva 200 metara!

Monstrum umro u snu

U potragu za Ogulincem učestvovalo je više od 100 policajaca i žandarma, a na noge se diglo i praktično celo selo, zgroženo zbog nezapamćenog zločina. Uhapšen je u šumi nedaleko od svoje kuće, posle potrage koja je trajala više od 20 sati. Odbeglog zlikovca primetili su meštani u šipražju pored puta, a uhapsili pripadnici Žandarmerije. Monstrum je umro u snu, u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu na nesuđeni, osmi Marijin rođendan, na Svetog Iliju.Bežao od meštanaPre smrti Ogulinac je pred istražnim sudijom priznao da je zverski mučio, a onda ubio devojčicu.- Otišao sam do kuće u kojoj je živela devojčica, udaljene od moje samo 200 metara. Znao sam da je sama s mlađim bratom, koga je čuvala dok su roditelji na poslu. Pokucao sam na prozor i devojčica mi je otvorila. Potom sam joj rekao: „Ajmo kod mene da se igramo.“ Kad je pristala, tražio sam da mi kaže gde je ključ od ulaznih vrata. Pronašao sam ključ i poveo devojčicu. Potom sam zaključao vrata. Njen brat je ostao sam - rekao je tada Ogulinac, dodajući da je detetu, koje je počelo da vrišti, nabio maramicu u usta i ugušio ga. Telo je odneo iza šupe i prekrio lišćem, a onda pobegao u šumu.

Marijin zakon još nije zaživeo u praksiSAMO ČETIRI PEDOFILA UPISANA U JAVNI REGISTARMarijino stradanje je tri godine kasnije (6. aprila 2013) dovelo do usvajanja antipedofilskog zakona u Srbiji, prvog koji je nazvan „Marijin zakon“, tačnije Zakon o posebnim merama za sprečavanje vršenja krivičnih dela protiv polne slobode prema maloletnim licima. Roditelji pokojne Marije s grupom prijatelja su osnovali fondaciju koja nosi njeno ime i bavi se prevencijom pedofilije.Evidencija pedofila i silovatelja prvi put je u Srbiju uvedena takozvanim Marijinim zakonom, čije usvajanje je inicirao Marijin otac Slobodan Jovanović. Zasad su u Registar pedofila u Srbiji upisane samo četiri osobe, i u toj evidenciji će ostati trajno.

Katarina Janković (3)MALIŠA JE KAJI POCEPAO JETRUMališa Jevtović osuđen je na 40 godina zatvora zbog silovanja i ubistva trogodišnje pastorke Katarine Janković. Devojčicina majka Ana Filipović osuđena je na 37 godina. Devojčica je silovana do smrti u Zvezdarskoj šumi 16. jula 2005. Prema podacima iz obdukcionog nalaza, Katarini je pocepana jetra i drugi unutrašnji organi, a bili su primetni i tragovi dužeg seksualnog zlostavljanja. Nedelju dana pre stravičnog zločina Jevtović je devojčicu odveo u žbunje i iživljavao se nad njom sat vremena, a Kaja se vratila s podlivima po licu i telu. Jevtović i Filipovićeva su u policiji tvrdili da je pala s krevetića i tako nastradala.Tokom suđenja ljubavnici su se međusobno optuživali, a nalazima veštaka utvrđeno je da su smrtonosne povrede nastale u poslednjih 48 sati.

Ivana Podraščić (14)VRIŠTALA JE, PA SAM JE MOTKOM UBIOIvanu Podraščić (14) silovao je i brutalno ubio višestruki povratnik Darko Kostić 31. jula 2014. Za devojčicom se tragalo dva meseca, a njen leš otkriven je krajem septembra te godine, kad je Kristina Kovačević prijavila da ju je Kostić silovao u napuštenoj kući u Rakovici. Kako je priznao na saslušanju, Kostić je nesrećnu devojčicu, koju je upoznao preko svoje bivše devojke, namamio u udžericu u tom beogradskom naselju.- Ubio sam Ivanu, priznajem! Silovao sam je, a ona je vrištala i otimala se. Plakala je i zapomagala. To me je strašno iznerviralo, pa sam počeo da joj udaram šamare i davim je, ali nije prestajala... Zato sam uzeo motiku i ubio je! Onda sam je umotao u ćebe, pa u sunđer, i zakopao u dvorištu - navodno je posvedočio Kostić u policiji. Policija je posle njegovog priznanja pronašla zakopano telo male Ivane, koje je bilo u fazi raspadanja. Leš devojčice nalazio se u bari u dvorištu kuće, a stanari okolnih kuća posvedočili su da su osećali stravičan smrad.Kostić je u maju ove godine osuđen na 40 godina zatvora.

Reč stručnjaka psihoterapeut Zoran Milivojević o ubicama dece PEDOFILI NAPADAJU KAD OTOPLIPsihoterapeut Zoran Milivojević smatra da postoji mogućnost da je monstrum Vladica Rajković duševno obolela osoba.- Ovaj slučaj je toliko bizaran da sve upućuje na to da je kod ubice postojala duševna bolest, koja se do sada nije ispoljila ili jednostavno nije bila prepoznata od okoline. Druga mogućnost je da je on niske inteligencije i da je smatrao da će uspeti da uradi ovo što je uradio a da niko ne sazna. Svakako će nakon psihijatrijskog veštačenja biti poznato više detalja - kaže Milivojević.Prema njegovim rečima, nestanak Rajkovićeve partnerke veoma je sumnjiv.Svakako treba ispitati i zbog čega je Rajkovića napustila majka i da li je bilo problematičnih situacija u porodici - navodi psihoterapeut.Veliki broj silovanja i ubistava dece u Srbiji dogodio se upravo u letnjim mesecima.- Psihijatrijski bolesnici teško podnose vrućinu, postaju uznemireni, i tada se dešava najviše ubistava i samoubistava među njima. Kod pedofila ovo je period godine kad je faktor provokacije najizraženiji - deca su lako obučena, devojčice su u suknjicama, često im se vide gaćice. Osim toga, deca se leti igraju na ulici, lako im je prići i odvesti ih, što zimi, kad vreme provode u kući, nije slučaj - rekao nam je Milivojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track