DESPOTOVAC: Dečko je brutalno pretukao, a OVAKO je reagovalo tužilaštvo!
Foto: Shutterstock

Tinejdžerka dobila batine posle proslave punoletstva

DESPOTOVAC: Dečko je brutalno pretukao, a OVAKO je reagovalo tužilaštvo!

Crna Hronika -

Jovanu Milosavljević (18) iz Despotovca pretukao je njen dečko Radovan K. (21).

Međutim, Osnovno tužilaštvo u ovom gradu je na osnovu lekarske dokumentacije to delo kvalifikovalo kao prekršaj iz oblasti javnog reda i mira, te odbacilo krivičnu odgovornosti.

Oni su bili u vezi šest meseci, a Jovana je batine dobila posle proslave punoletstva njihovog zajedničkog rođaka u noći između 14. i 15. januara.

- Radovan je sve vreme bio u šanku i pio je, posle smo otišli zajedno kod drugara. Nije mu bilo dobro, pa smo izašli napolje. Bilo mu je muka. Seli smo ispred zgrade, odjednom je ustao i krenuo da me napada da ga varam. Krenuo je da me udara. Seo je na mene, držao mi ruku na ustima i u isto vreme i udarao. Ispitivao me je sa kim ga varam. Pošto od mene odgovora nije bilo, on me je udarao sve jače. Onda me je oborio na pod i počeo da me šutira. Kada se na trenutak smirio, molila sam ga da me pusti da pozovem babu ili oca, navodno da se oprostim od njih. On mi je rekao: „Jesi svesna da ćeš sada da umreš? A znaš šta je najgore? Posle toga ću ubiti i sebe“ - priseća se Jovana.

Iako je pokušala da pobegne, nasilnik ju je ponovo sustigao, oborio na pod i šutirao u noge, glavu, stomak, leđa... Od siledžije je spasao rođak koji je naišao.

Nesrećna Jovana je otišla 17. januara sa lekarskim izveštajem u policiju. Predala je i svoje fotografije sa modricama i njihovu prepisku u kojoj joj se Radovan izvinjava za batine.

A zbog formalnosti ishod je još strašniji.

- Ne postoji prijava, već samo njeno obaveštenje o događaju. U slučaju se ne stiču obeležja krivičnog dela za koje se krivično gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, već se događaj može kvalifikovati kao lake telesne povrede imajući u vidi izveštaj lekara, što se goni po privatnoj tužbi - navelo je tužilaštvo, obrazlažući šokantnu odluku.

Plašila se zbog hranitelja

Jovana kaže da slučaj nije odmah prijavila policiju „jer je u hraniteljskoj porodici i plašila se da je Centar za socijalni rad ne udalji iz opštine i ne premesti u neku drugu porodicu“.

Socijalna radnica Gordana Dobrosavljević ističe da je Jovana dobra i vredna devojka, kao i da nikada nije pravila probleme. Ona kaže da se „devojka uplašila i zbunila posle događaja, ali da se uz pomoć socijalnih radnika javila lekaru i podnela prijavu policiji“, te da se nadaju boljem ishodu.

(Blic/G. Jevremović)

Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom. Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić. CECA RAŽNATOVIĆ: Prijavi nasilnika, ko god to bio...
Ovo je poruka PRETUČENE SEKE ALEKSIĆ: Izlaz postoji, potraži ga!
KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!
Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!
Novinarka Nataša Miljković je prihvatila da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe. "Ne čekaj da bude kasno! Ja sam Nataša Miljković i podržavam akciju Kurira. Stop nasilju", jasno je rekla naša poznata novinarka.
Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike. BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati) 192 (MUP) 194 (HITNA POMOĆ) Sigurne kuće: Beograd (3) Kragujevac Niš Vranje Smederevo Pančevo Zrenjanin Novi Sad Sombor Sremska Mitrovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track