DETALJI LIKVIDACIJE ŠARANOVIĆA: Profi ubice iznajmile 3 BMW-a, pratili ga pa izrešetali na pragu
Foto: Dan

Novi detalji ubistva crnogorskog biznismena

DETALJI LIKVIDACIJE ŠARANOVIĆA: Profi ubice iznajmile 3 BMW-a, pratili ga pa izrešetali na pragu

Crna Hronika -

Trojica učestvovala u likvidaciji Slobodana Šaranovića u Budvi, jedan vozio, drugi izrešetao, a treći istrčao iz automobila i pucao mu u glavu

BUDVA - U likvidaciji Slobodana Šaranovića, biznismena osumnjičenog za ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, najmanje tri napadača koristila su BMW 5, koji je u vlasništvu rentakar agencije, pokazuju prvi rezultati istrage crnogorske policije.

Sačekuša... Na Šaranovića ispaljeno 15 metaka
Sačekuša... Na Šaranovića ispaljeno 15 metaka

- Policija veruje da su u iznajmljenom automobilu bila najmanje trojica saučesnika - jedan je bio zadužen da vozi auto, drugi je pucao iz automata sa zadnjeg sedišta, dok je treći izašao sa mesta suvozača i iz pištolja overio nepomičnog Šaranovića, koji je pao na trotoar ispred zgrade u kojoj je živeo u naselju Dubovica - preneli su crnogorski mediji nove detalje u istrazi ubistva.Sve vreme ga pratiliNa mestu zločina, osim čaura koje ukazuju da je pucano iz dva različita oružja, nisu pronađeni drugi tragovi.- Na osnovu svih prikupljenih dokaza, jasno je da je reč o profesionalnim ubicama koje su pratile Šaranovića. U subotu uveče dovezli su se ispred njegovog stana oko pet minuta pre nego što je stigao blindiranim BMW iz obližnjih Rafailovića. Sigurnosne kamere u blizini nisu snimile trenutak ubistva, ali jesu automobil kojim su se zločinci dovezli i odvezli sa mesta zločina - otkrivaju izvori iz istrage.

Ubijen 2009... Branislav Šaranović
Ubijen 2009... Branislav Šaranović

Interesantno je da je ista kamera koja je snimila vozilo ubica samo sedam minuta pre likvidacije zabeležila i prolazak policijske patrole, koja je obišla dva kruga oko zgrade u kojoj je Šaranović živeo.- Očigledno je da su Šaranovića istovremeno nadzirali i policija i plaćenici. Naslućuje se da je možda postojao i četvrti pomagač, koji je iz šteka u nekom od stanova u blizini javljao njegovo kretanje, a moguće je i da su imali ljude koji su u stopu pratili žrtvu i ubicama javili kada da krenu u akciju - navode sagovornici upućeni u istragu.Crnogorska policija, kako Kurir saznaje, za sada nije kontaktirala sa kolegama u Srbiji i tražila pomoć u rešavanju likvidacije koja je najverovatnije nastavak rata dve zavađene porodice. U susednoj državi, međutim, saslušano je nekoliko desetina bezbednosno interesantnih osoba bliskih barskom i škaljarskom klanu, koji su navodno u prijateljskim odnosima sa Lukom Bojovićem, koji trenutno služi kaznu u zatvoru u Španiji.

Sahranjen pored brataPrema informacijama iz istrage, sumnja se da su plaćenici došli iz Bosne i Hercegovine i da su na sličan način ubijali po Srbiji.Slobodan Šaranović sahranjen je juče pored brata Branislava Šaranovića u rodnom Danilovgradu.

ČinjeniceKRVAVE OSVETE- Šaranović je poslednja u nizu žrtava mafijaških obračuna koji su počeli 2009.- Tada je nestao Slobodan Radonjić, čiji je otac Danilo bio kum pokojnog Slobodanovog brata Branislava Šaranovića- Otac i kum verovali su da iza nestanka mladića stoji Luka Bojović- Tokom potrage za nestalim Radonjićem ubijeni su Branislav Šaranović, a potom i Danilo Radonjić- Prema optužnici Specijalnog tužilaštva u Beogradu, zbog ovih likvidacija, za koje je krivio Luku Bojovića, Šaranović je za 30.000 evra naručio i platio ubistvo njegovog rođenog brata Nikole

Vojnović optužio Šaranovića u Specijalnom suduNARUČIO UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆASlobodan Šaranović bio je optužen da je organizovao kriminalnu grupu koja je ubila Nikolu Bojovića (na slici) i nameravala da ubije prijatelje njegovog brata Luke Filipa Koraća i Luku Đurovića, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći.- Sve je postalo nenormalno kada je Sloba naručio ubistvo Nikole Bojovića 2013. Tad je počelo ludilo. Sloba je to uradio na svoju ruku, Delibašić nije ni znao - rekao je optuženi Miloš Vojnović. S druge strane, pred sudom u Podgorici Šaranović je tvrdio da nije kriv. On je preko advokata tražio da sud u Srbiji ukine poternicu za njim kako bi došao da se brani, ali taj zahtev nije usvojen.

Poslednji razgovor sa suprugomSLOBA: BRZO STIŽEM KUĆI!Poslednji razgovor, prema rečima upućenih, ubijeni Slobodan Šaranović uputio je supruzi, koja je u subotu doputovala iz Beograda. Navodno, rekao joj da brzo stiže kući.Ubrzo, pokosili su ga rafali ispred ulaza u zgradu.- Nisam te ni videla. Nisam te dočekala - vikala je, kako prenose crnogorski mediji, njegova supruga, koja je nekoliko trenutaka posle pucnjave istrčala napolje.

Ekipa Kurira

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 14.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track