DIKIĆ POČEO ŠTRAJK GLAĐU: Bivši komandant Žandarmerije u pritvoru u Crnoj Gori
Foto: Dado Djilas

DIKIĆ POČEO ŠTRAJK GLAĐU: Bivši komandant Žandarmerije u pritvoru u Crnoj Gori

Crna Hronika -

BEOGRAD/PODGORICA - Branilac bivšeg šefa srpske žandarmerije Bratislava Dikića, advokat Milan Petrović rekao je za podgoričke "Vijesti" da je njegov klijent negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret i da je u pritvoru počeo štrajk gladju i žedju.

U Višem sudu u Podgorici je ranije danas počelo ;saslušanje osumnjičenih za pripremanje terorističkih napada ;u Crnoj Gori, a prvi je saslušavan Dikić, prenose Vijesti i dodaju da se saslušanje obavlja na predlog Specijalnog tužilaštva radi odredjivanja pritvora.

Po nalogu Specijalnog tužilaštva u predizbornoj noći uhapšeno je 20 državljana Srbije, medju kojima i Bratislav Dikić.

Njega tužilaštvo sumnjiči da je vodja kriminalne grupe zajedno sa Aleksandrom Sindjelićem koji je izbegao hapšenje i nalazi se u bekstvu.

Tužilaštvo je nakon saslušanja odredilo zadržavanje do 72 sata za Dikića i još 13 uhapšenih, a šestoro je pušteno nakon saslušanja.Iz tužilaštva su saopštili da sumnjiče uhapšene da su početkom oktobra u Srbiji i Crnoj Gori formirali kriminalnu organizaciju, s ciljem uticaja na zakonodavnu i izvršnu vlast u Crnoj Gori.

"Sumnja se da je plan ove organizacije bio da u vreme proglašenja rezultata na parlamentarnim izborima, uz upotrebu oružja, napadnu okupljene gradjane ispred Skupštine Crne Gore i službenike Uprave policije, a da potom zauzmu prostorije Skupštine, s namerom da proglase izbornu pobjedu odredjenih političkih partija", piše u saopštenju Specijalnog državnog tužilaštva.

CRNOGORSKI MINISTAR POLICIJE: Nisam dobio nijednu informaciju o hapšenju

DEMOKRATSKI FRONT: Nemamo nikakve veze sa Dikićem, on je drug Veljovića i Popovića

VUČIĆ O DIKIĆU: Ne znam zbog čega je uhapšen, čudan je dan kad se to događa

MINISTAR STEFANOVIĆ: Srpska policija nema nikakve veze sa hapšenjem Dikića

POLICIJSKA AKCIJA U CRNOJ GORI: Uhapšen Bratislav Dikić?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track