DODIK: BiH je puna terorista spavača, Srpska više ne računa na obaveštajne izvore iz BiH!
Foto: Reuters

Teroristički napad na Republiku Srpsku

DODIK: BiH je puna terorista spavača, Srpska više ne računa na obaveštajne izvore iz BiH!

Crna Hronika -
Nije bilo nikakvih podataka ni nagoveštaja o terorističkom napadu. To samo govori koliko bezbednosna struktura u BiH funkcioniše. Najveća je žal za poginulim policajcem, koji je danas mirno došao na posao. Najveća tuga je za njegovu porodicu kojoj izražavam saučešće, rekao predsednik Srpske

Predsednik Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da je teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku dokaz da Srpska ne može da računa na obaveštajne izvore iz BiH."Nije bilo nikakvih podataka ni nagoveštaja o terorističkom napadu. To samo govori koliko bezbednosna struktura u BiH funkcioniše i koliko ima potencijalnih terorista spavača, koji su u svakom trenutku spremni da bilo gde naprave teroristički akt", rekao je Dodik.

On je istakao da je ovo napad na institucije sistema i da sigurno nije individualan čin, mada će svi pokušati da to na taj način prezentuju. Dodik je podsetio da je napadač izabrao kao metu napada policijsku stanicu, došao sa automatskom puškom, vikao "Alahu ekber" i bezočno ubio policajca.

Bez obzira što je pojedinac izvršio ovaj napad, kaže Dodik, on je morao u nekoj sredini da bude edukovan za tako nešto.

"Očigledno je da je tu reč o napadu iz verskih i terorističkih razloga i da je ovo teroristički akt", rekao je Dodik i dodao da se napad desio iznenada i neočekivano.Dodik je naglasio da će Srpska, nakon svega ovoga, morati da još jednom stavi na dnevni red svoju bezbednosnu strukturu."Treba da vidimo na koji način moramo da se branimo od takvih koji iznenada napadaju i udaraju na institucije sistema", rekao je Dodik. Predsednik Srpske je izrazio saučešće porodici stradalog policajca u terorističkom napadu u kojem su još dvojica policajaca ranjena."Najveća je žal za poginulim policajcem, koji je danas mirno došao na posao. Najveća tuga je za njegovu porodicu kojoj izražavam saučešće", rekao je Dodik.Predsednik Srpske je naveo da ga je telefonom nazvao premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji mu je rekao da prenese izraze saučešća porodici nastradalog policajca. Na policijsku stanicu u Zvorniku večeras je pripadnik vehabijskog pokreta izvršio teroristički napad u kome je jedan policajac ubijen, a dvojica ranjena.Napadač je uz poklič "Alahu ekber" upao u prostorije policijske stanice i odmah počeo da puca iz automatske puške.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track