DOLIJALI: Narko-socijalisti švercovali kokain u Dubai
Foto: Instagram

Uhapšena grupa zbog trgovine drogom

DOLIJALI: Narko-socijalisti švercovali kokain u Dubai

Crna Hronika -

Ivan Radović Koki (28) i Nikša Kokanović (28), bliski SPS, sumnjiče se da su organizovali grupu koja je sakrivala drogu u telesne šupljine i prenosila je u Emirate

BEOGRAD - Ivan Radović Koki (28) i Nikša Kokanović (28), bliski SPS, uhapšeni su juče zbog sumnje da su švercovali kokain iz Srbije u Ujedinjene Arapske Emirate. Osim Radovića, označenog kao vođa organizovane kriminalne grupe, i Kokanovića, uhapšeno je još sedam osoba, među kojima i dve devojke.Najpre su na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ uhapšeni Ivan Radović i Jasmina P., dok su pokušavali da se ukrcaju na let za Abu Dabi.Trgovali na sitno- Prilikom kontrole na skeneru, carinici su primetili nešto u gaćicama Jasmine P., zbog čega je poslata na detaljan pregled. U njenom donjem vešu i vagini nađeno je 97 paketića, sa ukupno 100 grama kokaina, spakovanih u gumenu rukavicu. Posumnjali su da je žena zapravo tzv. mula - kaže naš izvor iz istrage.Istovremeno, inspektori su pretresli i nekoliko stanova u Beogradu, u kojima su našli ukupno 140 paketića kokaina.- Uhapšeni su i Boris R. (26), Đorđe P. (42), Jovan L. (41), Nina P. (24), kod koje je prilikom hapšenja nađen paketić s kokainom, kao i Tomislav Ž. (57). Ova kriminalna grupa, kako se sumnja, nije krijumčarila velike količine narkotika. Kokain su krijumčarili preko uhodane mreže kurira, koji su drogu sakrivali u prtljag i telesne šupljine - kaže naš izvor iz istrage.Sin košarkašaKako saznajemo, Ivan Radović, inače sin proslavljenog košarkaša Partizana Radovana Bate Radovića, i Nikša Kokanović bliski su s nekim članovima SPS, o čemu svedoče i fotografije Radovića sa Aleksandrom Požgajem, bivšim članom SPS i učesnikom rijalitija „Parovi“, kao i Radovićeva slika s propusnicom SPS.Njih dvojica, kao i još neki uhapšeni članovi grupe, imali su firmu u centru Beograda, koja je navodno sarađivala s klijentima iz Dubaija i Rusije.Sps: Nisu naši članovi- Ta firma se navodno bavila izvozom poljoprivrednih proizvoda u Rusiju. Takođe, navodno su radili s naftom u Dubaiju i s keramikom. Često su putovali u Dubai kako bi sklapali posao s klijentima. Očigledno im je ta firma bila maska za trgovinu narkoticima - kaže naš izvor iz istrage.Iz SPS nam je juče rečeno da oni nisu članovi njihove partije.- Oni nisu naši članovi, ali poznavali su neke ljude iz stranke - rekli su iz SPS.

Ortaci Učesnik „Parova“ blizak s RadovićemPOŽGAJ: NISAM IH VIDEO OD KADA SAM OTIŠAO IZ SPSPrema rečima našeg izvora, uhapšeni Radović i Kokanović bili su bliski i sa Aleksandrom Požgajem, bivšim članom SPS i učesnikom rijalitija „Parovi“. Navodno ih je baš Požgaj upoznao s ljudima iz SPS.Aleksandar Požgaj juče je rekao za Kurir da poznaje Radovića i Kokanovića, ali da više nije u kontaktu s njima.- Nisam se čuo ni video s njima otkako sam napustio SPS. Ne pričam s njima već osam meseci. Nisam znao da su uhapšeni. Znam ih kao ljude koji u Dubaiju rade naftu, poljoprivredne proizvode s Rusijom i keramiku. S drogom nemam dodirne tačke - rekao je Požgaj za Kurir.

M. Ivanov - S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track