DVE ŽENE PREGAŽENE, JEDNA STRADALA: Vozač punta na Zrenjanincu udario pešake
Foto: Kurir

Kod groblja Zbeg

DVE ŽENE PREGAŽENE, JEDNA STRADALA: Vozač punta na Zrenjanincu udario pešake

Crna Hronika -

D. P. (42) pregazio dve žene na zebri na Zrenjaninskom putu, od siline udarca starija (56) preminula na licu mesta, a devojka (25), pukom srećom, prošla s lakšim povredama

BEOGRAD - Pedesetšestogodišnja žena je poginula, a devojka I. L. (25) povređena je u četvrtak oko 18.30 sati, kad je na njih na pešačkom prelazu na Zrenjaninskom putu naleteo „fijat punto“.Do jezive nesreće došlo je u visini broja 191, nedaleko od autobuskog stajališta Mali Zbeg u Borči, kad je iz zasad nepoznatog razloga D. P. (42), vozač „fijata“ beogradskih registracija, udario u žene, koje su se nalazile na pešačkom prelazu. Od siline udarca starija žena, koja je prelazila ulicu, preminula je na licu mesta, dok je mlađu automobil, srećom, samo zakačio.

- Na Zrenjaninskom putu, u smeru ka Zrenjaninu, putničko vozilo naletelo je na dva pešaka. Jedna osoba je podlegla povredama, a druga je povređena i nalazi se na ortopediji - potvrdili su sinoć za Kurir iz MUP.Hitna pomoć je saopštila da su njihove ekipe odmah po pozivu izašle na mesto udesa i povređenu devojku prevezle u bolnicu.- Jedna žena je preminula na licu mesta, a ženska osoba od oko 25 godina lakše je povređena. Ona ima povrede natkolenice i nadlaktice i prevezena je na odeljenje ortopedije Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti na Banjici - rekli su u Hitnoj.Očevici su ispričali za Kurir da je automobil nosio nesrećnu ženu 50 metara dok se konačno nije zaustavio. Ona nije davala znake života, pa je lekarska ekipa mogla samo da konstatuje njenu smrt.

- Moja radnica je čula jak udarac i izašla da vidi šta se dešava. Odmah je pozvala Hitnu pomoć i policiju. Ubrzo sam i ja izašao napolje i video mrtvu ženu na kolovozu. Ovo se, nažalost, često dešava na ovoj deonici puta, koja je slabije osvetljena, a nekad je i u mraku. Tu i dalje stoji samo pešački prelaz sa saobraćajnim znakom koji o tome obaveštava vozače, ali oni često idu veoma brzo. Rešenje za postavljanje semafora postoji, ali on još uvek nije postavljen - kazao je jedan meštanin.Prema nezvaničnim informacijama koje su objavili pojedini mediji, vozač „fijata“ je u trenutku nesreće bio pod dejstvom alkohola i po nalogu tužioca određeno mu je zadržavanje.

Još nastradalih na istom putu

KOBNO MESTOPre nekoliko dana, nedaleko od mesta gde se dogodila teška nesreća, poginuo je pešak Zoran Turopoljac (44) iz Beograda, koga ga je udario „audi A3“.

- Zoran se vraćao iz prodavnice, išao je da kupi piće. Automobil ga je udario i nosio nekoliko metara. Bio je sav izlomljen, a imao je i rupu na glavi kada sam gledao da li ima puls, pošto sam ga ja prvi identifikovao.

Bio je divan čovek, znao sam ga dvadeset godina, radili smo u istoj firmi - rekao je tada za Kurir Ž. M., Zoranov kolega.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track