EKSKLUZIVNO: Policija ima DNK napadača na Beka, pogledajte rupe od metaka i mesto zločina! (VIDEO)
Foto: KURIR

Nađen DNK

EKSKLUZIVNO: Policija ima DNK napadača na Beka, pogledajte rupe od metaka i mesto zločina! (VIDEO)

Crna Hronika -
Prema saznanjima Kurira nađeno je dovoljno tragova na mestu zločina, na osnovu koji će moći da se dođe do DNK napadača. Beko se večeras probudio iz kome
1 / 35 Foto: KURIR

BEOGRAD - Napadač na biznismena Milana Beka ispalio je oko 5,6 metaka na "mercedes S klase", ispred njegove kuće u Ulici Andre Nikolića 23 na Senjaku. Tri metka su pogodila Beka, a u pokušaju ubistva učestvovala su najmanje dva napadača, potvrdio je Veselin Milić, načelnik beogradske policije!

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, Milan Beko se probudio posle operacije i svestan je. Prema saznanjima Kurira nađeno je dovoljno tragova na mestu zločina, na osnovu koji će moći da se dođe do DNK napadača.

Pogledajte ekskluzivni snimak sa mesta zločina i iz Urgentnog centra

http://www.youtube.com/watch?v=b8WwAF2Mh5A

Prema saznanjima Kurira, napadač koji je pucao imao je na sebi plavu jaknu i crnu duksericu i nosio je kapuljaču. On je sačekao automobil Milana Beka, koji se vraćao kući i, oko 17 časova, ispalio oko šest hitaca u smeru automobila "mercedes".

Najmanje tri metka su pogodila Beka, a kako saznajemo, vozač je veoma brzo reagovao, pošao u rikverc i pobegao sa lica mesta. Vozač Milana Beka je video lice napadača, koji je iz blizine pucao na biznismena, dok je izlazio iz automobila.

Napadač se najverovatnije krio u žbunju. On je posle napada pobegao, najverovatnije prolazom prema ulici Sanje Živanović.Operacija Milana Beka završena je oko 19.20 sati, lekari su uspeli da zaustave krvarenje i Bekovo stanje je nešto bolje, ali je i dalje kritično saznaje Kurir u Urgentnom centru. Svake prognoze su za sada neizvesne, rekli su nam u Urgentnom centru. Kako smo saznali, iz tela Milana Beka su izvađena dva metka, ali još nije poznato da li ima još prostrelnih rana.

Policija obezbeđuje operacionu salu
Policija obezbeđuje operacionu salu

Prof.dr Miljko Ristić, iz Kliničkog centra, je rekao da je operacija bila uspešna.- Pacijent je uspešno operisan. Imao je povrede opasne po život, ali se sada nalazi u stabilnom stanju. Nezahvalno je govoriti o daljim tokovima njegovog zdavstvenog stanja. Operaciju je vodio ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Dragan Bjelogrlić
Dragan Bjelogrlić

Policija sa dugim cevima obezbeđuje sobu u kojoj je smešten Beko. Ispred Urgentnog centra su bili Bekovi prijatelji, Miodrag Kostić, Čeda Jovanović, Dragan Bjelogrlić, Toplica Spasojević, Zdenko Tomanović i Milorad Vučelić i drugi... Na licu mesta bio je i načelnik beogradske policije Veselin Milić.

Milan Beko upucan je na Dedinju oko 17 sati! Beko je upucan u stomak, dok je oko pet metaka ispaljeno u automobil u kojem se Beko nalazio!

Na licu mesta i Veselin Milić, načelnik beogradske policije
Na licu mesta i Veselin Milić, načelnik beogradske policije

Milan Beko je rođen u Herceg Novom. Diplomirao je 1997. na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, ali nikada nije radio u struci. Prvo zaposlenje bilo mu je u pozicija direktora maketinga u marketinškoj agenciji Spektra. Ubrzo je postao suvlasnik Spektre zajedno sa Vladimirom Popovicem Bebom. Nakon toga se okreće trgovini i osniva firmu DiBek.U politiku se uključuje posredno kroz marketinšku kampanju DS-a za izbore 1993. godine. Kasnije postaje blizak vladajućoj strukturi, pa 1997, kao nestranački stručnjak, postaje ministar za vlasničku transformaciju u Vladi Mirka Marjanovica.Ostao je upamćen kao autor Zakona o privatizaciji koji je važio do 2001. i po prodaji 49 odsto vlasništva Telekoma grčkom OTE-u i italijanskom STET-u. Dve godine kasnije prelazi u Saveznu Vladu Momira Bulatovića.Bio je i predsednik UO kragujevačke “Zastave”, ali je tu funkciju napustio posle bombardovanja 1999. godine. Na izborima 2000. godine bio je nestranački kandidat za poslanika na listi JUL-a. U 2000-tim učestvovao je direktno ili posredno u nekoliko velikih privatizacija – kupovini najvećih srpskih mlekara, “Knjaz Miloša”, “Luke Beograd”, kao i privatizaciji “Večernjih novosti” i “C marketa” sa Miroslavom Miškovicem. Otac je četvoro dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track