FASADA PALA UČENIKU NA GLAVU: Zadobio potres mozga, nepovezano pričao!
Foto: Dragan Kadić

Stravična scena u centru grada

FASADA PALA UČENIKU NA GLAVU: Zadobio potres mozga, nepovezano pričao!

Crna Hronika -
Operacija Petra G. (15) iz prvog razreda Trgovačke škole trajala nekoliko sati nakon što je teško povređen u Makedonskoj ulici

BEOGRAD - Petar G. (15), učenik prvog razreda srednje Trgovačke škole, teško je povređen kada mu je na glavu pao deo fasade sa zgrade u Makedonskoj ulici, zbog čega je kasnije sinoć i operisan.Nesreća se dogodila oko 19 sati ispred ulaza u nekadašnju kafanu „Šumatovac“, kod broja 33, kad se sa krova zgrade obrušio deo fasade i tinejdžeru pao na glavu. Povređenog učenika Hitna pomoć prevezla je u Urgentni centar, a na mestu nesreće ostali su tragovi krvi.

- Petar je prolazio pored zgrade i odjednom mu je deo fasade s krova pao na glavu. Bilo je jezivo, krv mu je lila niz glavu. On je počeo nepovezano da priča i ponavljao je: „Koja smo smena, koja smo smena?“ Došla je Hitna pomoć i odvezla ga - rekla nam je jedna od učenica Trgovačke škole. Ðaci su dugo bili na platou ispred zdanja pred kojim se desila nesreća.

Sa krova otpala fasada i povredila đaka... Drugovi na mestu nesreće
Sa krova otpala fasada i povredila đaka... Drugovi na mestu nesreće

Kako su rekli u Hitnoj pomoći, nesrećni dečak je bio svestan u trenutku kad je lekarska ekipa došla na lice mesta i prebačen je na reanimaciju u Urgentni centar.- Dečak je zadobio kontuziju glave i potres mozga, a na poglavini je imao razderotinu. Bio je svestan, ali konfuzan i nije mogao da rekonstruiše događaj - rekli su nam u Hitnoj pomoći.

Kuriru je kasno sinoć u Urgentnom potvrđeno da je povređeni dečak na operaciji i da će posle toga, ukoliko bude sve u redu, biti smešten na odeljenje intenzivne nege. Operacija je počela oko 22 sata i nije bila završena do zaključenja ovog broja.

NeodgovornoNEOBEZBEĐENO MESTO NESREĆENi sat vremena posle nesreće mesto na kome je teško povređen učenik nije bilo obeleženo trakama i zabranjeno za prolazak. Mnogobrojni prolaznici gazili su preko krvi nesrećnog dečaka ne sluteći da su možda i oni ugroženi i da bi fasada mogla i njih da povredi.

JKP „Javno stambeno“STANARI SU VLASNICI FASADE- Zgradu održava JKP „Javno stambeno“, a njeni stanari nisu prijavili problem s fasadom - izjavio je direktor tog JKP Nikola Kovačević i dodao da su prema zakonu vlasnici fasade vlasnici stanova. Rekao je i da su na poslednjem spratu te zgrade bili građevinski radovi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track