FOTO NASTAVLJENA POTRAGA ZA BARBAROM VITEZ Stigli mađarski spasioci s psima, majka joj se nada živoj
Foto: Saša Urošev

Teško im pali vapaji i i suze unesrećenih roditelja

FOTO NASTAVLJENA POTRAGA ZA BARBAROM VITEZ Stigli mađarski spasioci s psima, majka joj se nada živoj

Crna Hronika -

SENTA - Šestočlani tim prekaljenih spasilaca iz Miškolca i Segedina, koji će do nedelje, sa četiri obučena psa pročešljati bačku i banatsku obalu Tise, od mosta u Senti do novobečejske brane, dočekale su suze Melinde i Endrea, unesrećenih roditelja Barbare Vitez (15)koja je nestala pre više od četiri meseca.

Ni oni nisu mogli da pronađu reči utehe za ljude čija srca od 25. novembra prošle godine izjeda strašna neizvesnost:

- Zahvaljujući Melindinoj prijateljici iz Mađarske, kontaktirali smo članove specijalne grupe za traženje nestalih lica "Spajder" iz Miškolca. Osim u Mađarskoj, oni su učestvovali u spasilačkim misijama širom sveta. Pristali su da bez evra nadoknade dođu u Sentu i upuste se u potragu za našom ćerkom. Doveli su i specijalno obučene pse. Pomagaće im tročlani tim civilne Vatrogasno-spasilačke ekipe iz Segedina. Hvala ovim divnim ljudima... - kaže za Kurir Endre Vitez.

Kako će se odvijati potraga za nestalom srednjoškolkom iz Sente koja je, kako se sumnja, pala sa drumsko-železničkog mosta i nestala u reci, pojasnio je Žolt Mate. Rođeni Senćanin već duže vreme radi i živi u Segedinu.

- Dočekali su nas hladno vreme i kiša, ali to neće remetiti potragu. Ostaćemo ovde do nedelje. Pretražićemo obe obale Tise sa čamcima u kojima će biti psi tragači. Njihov osetljiv njuh trebalo bi da nas dovede do tela koje se, kako pretpostavljamo, negde zaglavilo među granje. Ukoliko telo ne pronađeno do brane kod Novog Bečeja, ne isključujemo mogućnost da ga je rečna struja odnela nizvodno i da se možda i raspalo - ukazuje Žolt Mate.

Sa knedlom u grlu, Barbarini roditelji pratili su poslednje pripreme pre nego što su se mađarski spasioci otisnuli sa obale na reku:

- Ukoliko ni oni ne pronađu našu ćerku, očekujemo od policije i subotičkog Višeg tužilaštva da nam kažu šta nameravaju da preduzmu dalje - poručuje Endre. Njegova supruga Melinda i dalje gaji nadu da Barbaru nije otrgla Tisa:

- Barbaru neće pronaći u Tisi, nego na nekom drugom mestu. Mislim da je ona živa - glasom slomljenim od tuge rekla je majka nestale srednjoškolke.

(S. Urošev/Foto: S. Urošev)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Vesti 07.04

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track