FRANCUZI PRED SUDOM: Podignuta optužnica protiv otmičara male Maše
Foto: Printskrin

Tužilaštvo za organizovani kriminal završilo istragu:

FRANCUZI PRED SUDOM: Podignuta optužnica protiv otmičara male Maše

Crna Hronika -
Utvrđeno je da je Sebastijan Branšu Mišel devojčicu oteo iz ruku majke Mirjane i odneo je u automobil, kao i da su nameravali da je odvedu u inostranstvo

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv troje francuskih državljana Sebastijana Branšu Mišela, njegove supruge Gorin Aleksija Sandrin Branšu i njene kćeri Emelin Ulijet Kristel, zbog sumnje da su 13. marta u Ulici Braće Jerković 227 oteli dvogodišnju Mašu Prenković.

"Na osnovu rezlutata istrage Tužilaštvo zaključuje da su okrivljeni kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, oteli maloletnu M. P. starosti nepune dve godine, koja se zajedno sa majkom Mirjanom Prenković kretala ulicom, vraćajući se iz obližnjeg marketa", potvrdio je za Kurir tužilac Miljko Radisavljević.

Foto: Aleksandar Jovanović

Sumnja se da devojčicu oteo Sebastijan Branšu Mišel i odneo je u vozilo u kome ga je čekala Gorin Aleksija Sandrin Branšu.

Automobilom su krenuli ka graničnom prelazu Šimanovci, a u toku vožnje okrivljena Emelin Ulijet Kristel je malu Mašu presvukla i promenila joj frizuru kako bi izgledom podsećala na njenu biološku kćer, čiji je pasoš imala u vozilu.

Kako je utvrđeno tokom istrage, planirali su da sa detetom napuste Srbiju.

Na auto-putu, na naplatnoj stanici Šimanovci nisu se zaustavili, već su probili rampu, a u poteri koja je nakon toga usledila policija ih je sustigla neposredno pre isključenja sa auto-puta za Sremsku Mitrovicu i uhapsila, a malu Mašu vratila roditeljima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track