GOREĆE U PAKLU: Zbog ovih ubistava plakala je cela Srbija
Foto: Nemanja Pančić

Dugačka serija monstruoznih zločina

GOREĆE U PAKLU: Zbog ovih ubistava plakala je cela Srbija

Crna Hronika -
Katarina Janković, najmlađa žrtva, imala je samo tri godine kad ju je očuh Mališa Jevtović silovao i zatim tukao do smrti

BEOGRAD - Monstruozno ubistvo Tijane Jurić potreslo je ne samo Srbiju već i zemlje u regionu. Nije bilo osobe koja nije saosećala sa bolom Tijaninih roditelja Mirjane i Igora i sestre Saške i plakala nad tragičnom sudbinom nedužne devojčice.Nažalost, ovo je samo jedan u nizu brutalnih zločina i iživljavanja nad nemoćnim devojčicama, koji je potresao i zgrozio javnost. Ubice i silovatelji završili su iza rešetaka, a ako je za neku utehu, osuđeni su uglavnom na maksimalnu robiju.Zbog jednog takvog svirepog zločina prošle godine je usvojen takozvani Marijin zakon, koji je ime dobio po osmogodišnjoj Mariji Jovanović iz Starih Ledinaca. Devojčicu je silovao i ubio njen komšija Mladen Ogulinac, koji je dva meseca kasnije umro u pritvoru.- Marijin zakon predviđa da pedofilija ne zastareva, policijski nadzor za silovatelje i pedofile i nakon izdržavanja zatvorske kazne, zabranu prilaska registrovanih pedofila vrtićima, školama i dečjim igralištima, kao i formiranje DNK baze podataka pedofila. Zakon propisuje i da se pedofili nadziru 20 godina nakon što izađu s robije - kaže izvor Kurira.(Z. N.)Najjeziviji zločini u srbiji od 2001. godine

PovratnikSILOVAO MRTVU DEVOJČICUGoran Ilić (48) iz sela Parcani kod Ralje u aprilu 2001. presreo je Dušicu Ilić (15), učenicu prve godine Škole za lepotu, i ubio je tako što ju je udarao kamenom u glavu. Monstrum, koji je već osuđivan zbog dva ubistva, potom je silovao mrtvu devojčicu i njeno telo ostavio u kanalu pored puta. Manijak je osuđen na maksimalnu robiju, a tokom postupka nijednom se nije pokajao.

Htela da mu pomognePIJAN 19 PUTA IZBO DEVOJČICUDragan Nikolić Čombe (52) brutalno je ubio Tamaru Ivanović (13) u novembru 2005, dok se srećna zbog dobijene petice vraćala iz škole. Devojčica je videla Nikolića koji je ležao na zemlji i prišla je da mu pomogne. Manijak je tad zgrabio nož i 19 puta u srce i leđa ubo Tamaru. Devojčicu je potom opljačkao, a onda otišao da spava. Nikolić je osuđen na 40 godina zatvora.

Ima bogaMONSTRUMA IZDALO SRCEMladen Ogulinac (52) iz Starih Ledinaca silovao je, pa udavio osmogodišnju Mariju Jovanović, koja je živela u njegovom komšiluku. Manijak je krajem juna 2010. namamio dete da dođe u njegovu kuću, gde ju je seksualno zlostavljao, a potom i zadavio. Telo je bacio u šipražje. Ogulinac je uhapšen, a policija je meštane sprečila da ga linčuju. Umro je u avgustu 2010, na Marijin rođendan.

Istraga u tokuMILIČIN UBICA NA SLOBODIMilica Barašin (16), učenica Srednje hemijsko-tehnološke škole u Subotici, nađena je mrtva početkom oktobra 2010. godine. Nepoznati ubica je devojčici nožem prerezao vrat, a potom, kako se pretpostavlja, telo ostavio pored pruge, nedaleko od kuće u kojoj je živela. Ministar policije Nebojša Stefanović je rekao da ima određenih pomaka u istrazi o ubistvu Milice Barašin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track