INCIDENT U OSNOVNOJ ŠKOLI: Učenica (12) i ranije htela da se ubije
Foto: Dragana Udovičić

Strašno

INCIDENT U OSNOVNOJ ŠKOLI: Učenica (12) i ranije htela da se ubije

Crna Hronika -

Devojčica pokušala da se u toaletu uguši pertlom sa kapuljače, spasli je nastavnici

BEOGRAD - Dvanaestogodišnja učenica pokušala je da se uguši pertlom sa kapuljače u ponedeljak u jednoj osnovnoj školi u Zemunu. Devojčica se zatvorila u toalet, sela na pod, obmotala pertlu oko vrata i počela da vrišti. Na svu sreću, deca su obavestila nastavnike, koji su učenicu spasli.Kako nam je direktor ove ustanove Ilija Mirović ispričao, devojčica je u njihovu školu došla u novembru, po preporuci lekara.Lepo se uklopila- Učenica je i ranije imala probleme, pa su lekari preporučili roditeljima da je prebace u našu školu zbog promene sredine. Ona se ovde veoma lepo uklopila, kako s decom tako i s nastavnicima - priča direktor Mirović.U školi nam je rečeno da je devojčica posećivala stručnu službu, a da su i njeni roditelji bili veoma raspoloženi za saradnju.- Ona je dobro dete, svira klavir, veoma je inteligentna. Međutim, ima neki problem, koji je ozbiljniji od onoga što mi možemo da rešimo. Dolazila je na razgovore kad god bi osetila potrebu, kao i njeni roditelji. Devojčica nije iz socijalno ugrožene porodice, ali mi ipak sarađujemo sa Centrom za socijalni rad od početka - kažu u ovoj osnovnoj školi.

Posekotine na rukamaNaš izvor upućen u dešavanja kaže da ovo nije prvi put da ona napravi sličan incident.- Ona je do sada nekoliko puta „pokušavala“ samoubistvo. Dolazila je izgrebana po rukama kao da je simulirala sečenje vena, jednom je rekla da je popila asepsol, ali je na ispiranju u bolnici utvrđeno da nije popila ništa. U ponedeljak se sama zatvorila u toalet i počela da vrišti. Nastavnici i psiholog su je pronašli kako sedi na podu i drži pertlu oko vrata. Na taj način nije mogla da se povredi, ali su razgovor s njom obavili i policijski službenici specijalizovani za maloletničku delinkvenciju - priča naš izvor.

Bez ikakvih nagoveštajaGOVORILA DA JE ZADOVOLJNA ŠKOLOMKako saznajemo, učenica se samo pola sata pre incidenta ponašala normalno i bila raspoložena.- Rekla je nastavnici da joj se veoma dopada u školi i bila je srećna što su joj dopustili da sedi sa drugom. Ona se deci dopada i imaju dobru komunikaciju s njom. Ovaj incident ih je sada malo uzdrmao, ali su im stručnjaci objasnili da se ništa strašno nije dogodilo - dodao je naš izvor.

J. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track