ISPOVEST SUPRUGE DVOSTRUKOG UBICE: Sumnjam da će Nađa naći živog!
Foto: Nebojša Mandić

Strah

ISPOVEST SUPRUGE DVOSTRUKOG UBICE: Sumnjam da će Nađa naći živog!

Crna Hronika -

Friđeš Nađ (52), za koga se sumnja da je u Doroslovu kraj Sombora ubio Eržebet Štampfer (80) i Roberta Hola (61), još nije uhapšen, a policija veruje da se krije u okolnim selima

SOMBOR - Tog dana Friđeš mi je rekao da treba da se nađe s nekim čovekom kako bi prodao njivu. Sve je bilo kao i svakog dana normalno, ništa nije ukazivalo na tragediju. Predveče oko 19 sati zvala me je njegova ćerka, plakala je i ponavljala da se dogodilo nešto strašno i da je Friđeš ubio čoveka.Ovim rečima počinje svoju ispovest za Kurir M. Z. iz sela Svilajeva, vanbračna supruga Friđeša Nađa (52), koji je u četvrtak oko 18 sati u selu Doroslovu kod Sombora ubio maćehu Eržebet Štampfer (80) i njenog komšiju Roberta Hola (61) i teško ranio polusestru Rožiku (43), a potom naoružan pobegao. Policijska potraga za njim počela je iste večeri i još uvek je u toku.Otac petoro deceM. Z. dodaje da je tek kasnije saznala da je Nađ ubio i maćehu, s kojom je na sudu bio poslednjih 10 godina, od smrti svog biološkog oca, a Eržebetinog supruga Ištvana Štampfera.- Znam da nisu bili u dobrim odnosima, ali ovako nešto ni u najcrnjim snovima nisam mogla da zamislim. Nađ je dobar čovek, otac petoro dece i nikad nikom ništa nažao nije učinio. Pomogao mi je u životu kao niko do tada i bez obzira na sve, volela bih da je živ. Ne znam šta mu se desilo da napravi ovakvo zlo - uverava nas nesrećna žena, koja s Nađem živi poslednjih četiri godina i s kojim ima bebu od 15 meseci.

Mesto zločina... Robert Hol (na slici) ubijen je dok je pokušavao da pomogne komšinici
Mesto zločina... Robert Hol (na slici) ubijen je dok je pokušavao da pomogne komšinici

Veterinar i lovac

Ona dodaje da Nađ iza sebe ima jedan brak, da ima nekoliko kuća i imanja, kao i da je veterinar, ali i lovac.- Znam da ima puške, koje je često nosio u lov, ali ne znam koliko, a ima i pištolj, kojim je najverovatnije i počinio zločin. Pre nekoliko godina podigao je kredit u banci. Uzeo je 25.000 evra kako bi kupovao njive. Sa Štampferovima je bio na sudu, ali ne zbog imanja koje bi trebalo da nasledi, već za deo novca koji je trebalo da pripadne njegovom metalno obolelom polubratu, odnosno Eržebetinim unuku, a Rožikinom sestriću Atili, kome je Nađ bio staratelj - objašnjava sagovornica Kurira i dodaje da se zapravo Nađ sudio s polusestrom Rožikom.M. Z., koja ima dva braka iza sebe, kaže da sumnja da će policija Nađa naći živog, a da ona s njim ne može da stupi u kontakt jer je mobilni telefon ostavio kod kuće.- On kao lovac odlično poznaje teren, ali plašim se da se u trenutku kad je shvatio šta je uradio, verovatno ubio - priča uplakana žena dok u rukama drži svog i Nađevog sina.

NovacDUGOVAO ŽRTVIJedan od komšija kaže da je čuo da je Friđeš Nađ Robertu Holu dugovao novac i da je možda to bio motiv da ga ubije.- Iako je Hol kad je video Nađa pokušao da ga smiri, ovaj je tri puta pucao u njega. Ne znam zašto je njega ubio, možda zbog toga što mu se našao na putu, a možda i zato što mu je dugovao neki novac - priča komšija.

POTERA ZA ZLOČINCEM: Dvostruko ubistvo zbog neraščišćenih porodičnih odnosa

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14H UŽIVO: Vučić odgovorio Zaevu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track