JANKOVIĆU ODREĐEN PRITVOR: Visoki funkcioner DSS osumnjičen za prevaru
Foto: Printscreen

JANKOVIĆU ODREĐEN PRITVOR: Visoki funkcioner DSS osumnjičen za prevaru

Crna Hronika -

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana bivšem potpredsedniku opštine Čukarica Urošu Jankoviću (37) kao i Miroslavu Stefanoviću (49) koji se sumnjiče da su malverzacijama sa parcelama golmana srpske reprezentacije Vladimira Stojkovića oštetili za više od 30 miliona dinara.

Istom odlukom sud je odlučio da će moći da se brane sa slobode uloliko polože jemstvo u iznosu od po 50.000 evra.

Za ostalih pet osumnjičenih u tom slučaju tužilaštvo za organizovani kriminal nije tražilo određivanje pritvora, pa će se oni braniti sa slobode. Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je prema U. J. i M.S. odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, precizirala je portparol suda Bojana Stanković.

Istim rešenjem, kako je dodala, određena je mera jemstva, te ukoliko okrivljeni uplate iznos jemstva ova mera će zameniti pritvor i oni će biti pušteni na slobodu. Stanković je napomenula da je prema okrivljenima takođe određena je mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima.

Pored Jankovića i Stefanovića u ovom slučaju za udruživanje radi vršenja krivičnih dela prevare i falsifikovanje isprave osumnjičeni su i direktor čukaričkog preduzeća "Makiš-promet" Vladimir Đurković (39), Marko Zorić (39), Slađan Tanić (39), Aleksandar Rakičević (32) i Isidora Dašić (28).

Janković, Djurković i Stefanović se, prema krivičnoj prijavi policije, sumnjiče da su Stojkoviću ponudili na prodaju više zemljišnih parcela na područcju opštine Čukarica, koje su u vlasništvu fizičkih lica, a koje će navodno u nekom budućem periodu biti atraktivne za ulaganje i izgradnju.

"Osumnjiceni su oštećenom, kako se sumnja, prezentovali dokumentaciju koja je sadržala neistinite podatke o vlasnicima parcela, a kasnije su te neistinite podatke unosili u kupoprodajne ugovore, koje su overavali falsifikovanim notarskim pečatima. Na taj način oštećeni je doveden u zabludu da kupuje zemljište od stvarnih vlasnika", navela je policija.

Osumnjičeni Djurković, Tanić i Rakičević se terete da su se prilikom sklapanja kupoprodajnih ugovora sa Stojkovićem predstavljali falsifikovanim punomoćjima i ovlašćenima kao pumonoćnici vlasnika parcela (da mogu u njihovo ime i za njihov račun da prodaju zemljišne parcele).Policija sumnja da su se osumnjičeni Zorić i Isidora Dašić lažno predstavljali kao vlasnici parcela.

Nakon potpisivanja kupoprodajnih ugovora, kako navode u policiji ošteceni Stojković je sa svog računa novac prebacivao na racune koje su u bankama otvorili Stefanović, Rakicević, Zorić i Dašić, a koji su oni ih potom podizali i delili sa ostalim osumnjičenima.Policija je od osumnjičenih oduzela 27.500 evra, za koje se sumnja da su proisteklih iz krivičnog dela, falsifikovani notarski pečat, falsifikovanu dokumentaciju, i računarsku opremu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track