JEZIVA ISPOVEST DOKTORA KOJI JE SPASAO ROGANOVIĆA: Morao sam da mu STOJIM NA NOZI da ne iskrvari
Foto: Vijesti/Slavica Kosić

JEZIVA ISPOVEST DOKTORA KOJI JE SPASAO ROGANOVIĆA: Morao sam da mu STOJIM NA NOZI da ne iskrvari

Crna Hronika -

Duško Roganović u jučerašnjoj eksploziji u autu tokom vožnje, ostao je bez donjih ekstremiteta i životno je ugrožen, a njegovo stanje danas je stabilno. Međutim, da nije bilo doktora koji je slučajno naišao...

Roganović se nalazi na odeljenju intenzivne nege, gde je juče iza 18 časova transportovan, na zahtev porodice, posle operacije iz Opšte bolnice Meljine.

– Dovezen je u bolnicu Meljine juče oko 14.50 h, sa traumatoznom amputacijom donjih udova. Eksplozija je "otkinul" udove, nakon čega je bio neophodan hiruški zahvat. Imao je obilno krvarenje i na hiruškom odeljenju ukazana mu je sva pomoć. Primio je 8 doza krvi i 20 infuzija, a porodica i rodbina su u međuvremenu već angažovali privatno helikopter kojim je prebačen u Klinički centar Crne Gore, kazali su nam u bolnici Meljine.

Postoji slučajnost zahvaljujući kojoj je Roganović još u životu. Naime, na mestu nesreće zatekao se doktor Hitne pomoći pri hercegnovskom Domu zdravlja, dr Ivan Brzaković. Kako priča za Radio Jadran, u trenutku nesreće bio je u jednom od lokala na Autobuskoj stanici kada je odjeknula detonacija:

– Izašao sam i video auto koji je udario u stub na ulasku u stanicu, pogledao put gore i dole, vidio telo čoveka kojeg je izbacila detonacija. Ležao je na nadvožnjaku. Potrčao sam do svog auta i uzeo lekarsku torbu. Video sam odmah da je reč o natkolenoj amputaciji i zamolio momka koji se našao tu da mi pomogne. Stao sam nogama na jednu butinu povređenog, a ovaj momak na drugu, kako bismo zaustavili krvarenje do dolaska Hitne pomoći, priča dr Brzaković.

Od momenta eksplozije, dr Brzaković se za dvadesetak sekundi našao kod provređenog Roganovića, kojeg je detonacija izbacila 30 metara od auta, na nadvožnjak. Kako kaže, drugih povređenih nije bilo.

– On je nakon eksplozije bio u svesnom stanju, imao je ogrebotina na telu, zapomagao je i tražio da ga stavimo u auto i transportujemo u bolnicu. Ja sam ga smirivao do dolaska Hitne koja je odmah došla po pozivu prisutnih, kaže on.

Hitna pomoć je zatim odvezla Roganovića u Bolnicu Meljine, odakle je na dalji tretman transportovan helikopterom u Klinički centar Crne Gore.

(Radio Jadran/Foto: Vijesti/Slavica Kosić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Čije obaveštajne službe stoje iza širenja velikoalbanskih ideja ?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track