JEZIVE ČUMETOVE PRETNJE IVANI BUHI: Poslaću ljude da te iseku i isprže! Vrištaćeš! ČITAJTE U KURIRU
Foto: Dado Đilas

Dopunjena optužnica

JEZIVE ČUMETOVE PRETNJE IVANI BUHI: Poslaću ljude da te iseku i isprže! Vrištaćeš! ČITAJTE U KURIRU

Crna Hronika -

Svedok-saradnik Ljubiša Buha Čume optužnicom po kojoj mu se već sudi za ugrožavanje sigurnosti supruzi i njenom obezbeđenju, kao i falsifikovanje dokumenata za ukradeni "ferari", sada se tereti i da je Ivani Buhi pretio da će njegovi ljudi da je "iseckaju i isprže".

- Poslaću ti ljude, prvo će da te iseku a onda će da te isprže. Vrištaćeš! - zapretio je navodno u jednom telefonskom razgovoru Buha supruzi od koje se razvodi.

O ovom razgovoru, ranije je pred sudom svedočila Ivana Buha, a tužilaštvo je preciziralo optužnicu po kojoj mu se već sudi. Navodno, Ivana Buha je ranije ispričala da je Čume zvao dok je bio u zatvoru u Padinskoj skeli i da je razlog da joj uputi teške reči bio to što je pokušao da spreči njeno svedočenje pred sudom u Prištini protiv Buhinog prijatelja Nasera Keljmendija.

Ivana Buha, međutim, pred sudom Euleksa ipak je ispričala da su njen suprug i Keljmendi umešani u ubistvo vođe sarajevskog podzemlja Ramiza Delalića Ćele. Ljubiša Buha Čume juče se pred sudom nije izjasnio o novim optužbama, niti preciziranoj optužnici, ali je tokom ranijih saslušanja tvrdio da je njegova supruga bolesna osoba koja izmišlja optužbe, jer je odbio da joj da novac.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

- Ovde je reč o novom krivičnom delu, tražimo dodatni rok za pripremu odbrane i izjašnjenje - rekao je njegov advokat Zdravko Đukanović, dok je Buhu interesovalo da li će imati mogućnost da ponovo ispituje suprugu. Imao je primedbu i nalaz veštaka psijihatara, koji su utvrdili da ona nema psihičke poremećaje.

- Ivana je veštačena pod terapijom, imam dokaze da koristi lekove. Možete da pribavite iz apoteke koje je lekove kupovala na recept, to su antidepresivi - rekao je optuženi, koji je u pritvoru.

Buhi se, podsetimo, sudi za krivična dela za koja ga je prijavila upravo supruga. Bivši svedok saradnik u procesima protiv "zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Đindića se tereti da je supruzi koja ga je prijavila policiji, poklonio ukradeni "ferari spajder" sa "prekucanim" brojevima na šasiji, vredan oko 150.000 evra i da mu je u tome pomogao vlasnik auto-servisa iz Surčina Stevan Petošević.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Optužen je i da joj je pretio iz zatvora, kao i da je ometao istragu prikrivanjem dokaza i uticajem na svedoke. Buha je početkom novembra prošle godine odslužio kaznu od godinu dana zatvora, pošto je priznao da je pretio i napao dvojicu članova obezbeđenja supruge. Međutim, zbog nove optužnice, iz zatvora u Padinskoj skeli, 1. novembra 2015. prebačen je u Centralni zatvor, gde mu je i juče održano suđenje.

Zatvor Ivana bez obezbeđenja

Ivana Buha, juče je u Centralni zatvor došla u pratnji policijskog obezbeđenja. Međutim, kako njeni pratioci nisu bili najavljeni za ulazak u prostorije zatvora, morali su da ostanu izvan kapije, što je nju naljutilo.

- A šta ako me neko napadne unutra? - protestvovala je ona, ali je suđenje proteklo bez incidenata, iako je sedela na samo metar od supruga u takozvanom "kavezu" za optužene.

Čume pitao sudiju: Jeste li vi Ivanin zet?

Ljubiša Buha Čume juče je pred sudom rekao da sumnja u ceo postupak koji se vodi protiv njega, jer ima saznanje da se zet njene supruge zove isto kao i sudija - Siniša Babić.

- Vi sada insinuirate da sam ja njen zet? - pitao je sudija.

- Ne znam ja, možda ste rođak sa njenim zetom - odgovorio je Buha.

- Nisam zet Ivane Buhe, niti sam u srodstvu sa njenom ili vašom porodicom - rekao je sudija Siniša Babić.

O ovoj i ostalim temama čitajte sutra u Kuriru

Jelena Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track