KLJUČNI DOKAZ: Ovo je pištolj iz kojeg je upucan Beko!
Foto: Kurir štampano

Novi detalji iz istrage o napadu na biznismena

KLJUČNI DOKAZ: Ovo je pištolj iz kojeg je upucan Beko!

Crna Hronika -
Steže se obruč: Policija došla do saznanja da je na Milana Beka pucano iz pištolja poznatog italijanskog proizvođača oružja. Operativci MUP uradili foto-robot napadača, što je suzilo potragu

BEOGRAD - Na biznismena Milana Beka pucano je iz pištolja „bereta“ od devet milimetara, saznaje Kurir.

Prema rečima našeg izvora, policijska istraga je utvrdila da je Bekov napadač koristio ovaj pištolj.

- Istraga o napadu na Milana Beka dobro napreduje. Otkrili smo iz kog pištolja je pucano, a operativci MUP su, na osnovu izjave i opisa koji je dao vozač Milana Beka, napravili foto-robot napadača. To će umnogome pomoći da se pretraga suzi.

Očekujemo da će napadači ubrzo biti otkriveni - kaže izvor Kurira iz MUP i dodaje da su kamere koje su instalirane na Bekovoj kući infracrvene, mogu da snimaju i noću, što je takođe važno za dalju istragu.Pouzdano oružje- Međutim, upravo će iskaz Milana Beka biti ključan u otkrivanju napadača, a čeka se potrebna dozvola njegovog lekara - navodi izvor našeg lista.Policijski ekspert Marko Nicović kaže da pištolj „bereta M9“ koriste policajci i mafijaši širom sveta jer je provereno efikasan i retko zakazuje.- Taj pištolj ima šaržer od 15 metaka i veliku vatrenu moć, a na 5.000 metaka samo četiri zastoja. Sa dva šaržera od po 15 metaka može bukvalno da se „otvori front“ - rekao je Nicović, kao i da „beretu M9“ često koriste američki FBI i jedinice Delta fors.- Italijanska kompanija „Bereta“ otvorila je veliku filijalu u SAD i poboljšala kvalitet, pa je često na tenderima pobeđivala američke proizvođače „devetki“, poput „Smita“ i „Vesona“.Utvrđuje se motivMinistar policije Nebojša Stefanović rekao je juče da se istraga u pokušaju ubistva biznismena razvija relativno dobro i da se vrlo brzo očekuju vidljivi rezultati.- Prema dosadašnjim nalazima istrage, atentat nije delo profesionalca, a utvrđuje se potencijalni motiv.Podsetimo, policija je napadača opisala kao mladića lepših crta lica koji je imao kapuljaču na glavi i zasigurno nije profesionalac. Beko je ranjen ispred svoje kuće u petak oko 17.20, kad je na njega dok je izlazio iz automobila pucao nepoznati napadač koji je, kako se sumnja, imao pomagača. Biznismena je njegov lični vozač prevezao u Urgentni centar, gde ga je operisao ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Od tog dana policija čuva sobu u kojoj se nalazi Beko, a policijsko obezbeđenje je dobila i njegova porodica.

Miljko RistićBEKO JE SVESTAN I KOMUNIKATIVAN- Stanje Milana Beka je stabilno i postoperativni tok ide uzlaznom putanjom. Beko je u stabilnom stanju, svestan je, razgovara sa osobljem - izjavio je direktor Kliničkog centra Srbije Miljko Ristić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track