KRVAVA TUČA DVE GRUPE MLADIĆA U SUBOTICI: Žrtvi razbijali glavu tanjirima i šerpama u restoranu
Foto: NHK/Kurir

Počeo zbog devojke

KRVAVA TUČA DVE GRUPE MLADIĆA U SUBOTICI: Žrtvi razbijali glavu tanjirima i šerpama u restoranu

Crna Hronika -

SUBOTICA – Pred zoru, oko tri sata ujutor, u Subotici je demoliran ugostiteljski objekat „Green food” koji se nalazi u centru, svega desetak metar od policijske stanice i zgrade zatvora.

U nasilnoj tuči koja je izbila između dve grupe mladića, teško je povređeno više osoba, dok su zaposlenoj ženskoj osobi koja je služila hranu, kako saznajemo, stolicom razbili glavu, kada je zamolila da ne lome restoranski inventar.

Tuča je izbila oko tri sata ujutro, dok je u Green foodu, gde se služi hrana i piće tokom čitave noći, za stolom sedelo nekoliko mladića sa jednom devojkom, zbog koje je navodno masakr nastao, u momentu kada se u objektu pojavilo još troje momaka.

Na podu restorana je bila svuda krv, a tuča se prenela u kuhinjski deo , gde je prema rečima osoblja potpuno demoliran frižider, dok je jedan od momaka nožem nasrnuo na momka, koji je pokušao da se skloni u kuhinju.

Zorica Pavlović radi odnedavno u tom objektu, a za Kurir kaže da nije bila dežurna te noći, ali da je ujutro, kada je u šest stigla na posao, još uvek zatekla policiju i sudske istražitelje.

—Koleginica je radila noćnu smenu sa još jednim kolegom, a u zoru oko tri sata, u lokalu su sedela dva ili tri momka sa jednom devojkom. To mi je prenela koleginica, kao i da su sedeli za stolom blizu kuhinje i pili pivo. Bili su malo u pripitom stanju, a onda su u lokal ušla još tri momka. Čim su ušli na vrata, jedan od njih se pogrdnim rečima obratio devojci „aha, tu si k....”. nakon toga je počela svađa i tuča, stolovi i stolice da bacaju po lokalu. Kolega koji radi, sekao je meso u kuhinji, ušli su tamo, stolicom udarili zaposlenu ženu u leđa, a kolegu su šutnuliu kolena i odgurnuli, kaže Zorica i dodaje da očevici tvrde da u toj gužvi, kao da se nije znalo ko koga bije.

— Demolirali su u kuhinji frižider, tanjirima su lupali već teško povređenog mladića u glavu, sav je bio krvav. Koleginica je pozvala policiju, koja je došla u lokal vrlo brzo, jer su tu u komšiluku. Momci koji su se držali na nogama su pobegli odmah preko ulice, a sve se slomilo na mladiću kojeg su zatekli u lokalu sa devojkom i dva druga.

Od jutros, kada sam preuzela smenu, pominje se da pretučeni momak radi u kafiću pored nas. Policija je uzela izjave i od devojke, koja je navela imena prisutnih koji su učestvovali u tuči, a imali su nešto preko 20 godina. Jadnom momku koji je najviše povređen, sve tanjire za pomfrit su slupali o glavu, krvi je bilo na sve strane. Čak je i teška Cepter šerpa, sa ručicama od čeličnog materijala savijena, odneli su je kao dokazni predmet oko povrede, kaže Zorica.

Ona sa snebivanje tvrdi da je momak kojeg su tukli bio zaista unakažen, „nisu mu se oči videle od krvi”.

Pohapsili su ih i priveli, i one koji su pobegli pre dolaska policije. Kuhinja je bila demolirana, tu je mnogo oštrih predmeta, pa je krvi bilo i na podu i zidu. Kako se priča, sukob je nastao zbog devojke. Pijani su došli već u ovaj lokal, a do devet sati jutros nismo mogli početi da radimo. Ne znam da li je policija odnela povređenog momka u bolnicu ili je hitna došla po njega, a dežurna koleginica Vesna, koju su stolicom udarali je dala izjavu policiji opovredama i lomu.

Vlasnik lokala je na putu u Crnoj Gori, i tek će sutra da dođe u demolirani lokal, koji smo nakon odlaska policije i ribanja krvavih podova otvorili, ispričala je za Kurir Zorica Pavlović.

Do poslepodneva policija nije uputila saopštenje o incidentu.

N.H.K.

Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom. Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić. CECA RAŽNATOVIĆ: Prijavi nasilnika, ko god to bio...
Ovo je poruka PRETUČENE SEKE ALEKSIĆ: Izlaz postoji, potraži ga!
KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!
Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!
Novinarka Nataša Miljković je prihvatila da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe. "Ne čekaj da bude kasno! Ja sam Nataša Miljković i podržavam akciju Kurira. Stop nasilju", jasno je rekla naša poznata novinarka.
Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike. BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati) 192 (MUP) 194 (HITNA POMOĆ) Sigurne kuće: Beograd (3) Kragujevac Niš Vranje Smederevo Pančevo Zrenjanin Novi Sad Sombor Sremska Mitrovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track