(KURIR TV) PRVI SNIMCI IZ SELA SRPSKOG ISLAMISTE: Niko ne veruje da je Boban TERORISTA!

Crna Hronika -

Porodica Bobana Simeonovića, koga povezuju sa berlinskim teroristom, više od 40 godina je u Dortmundu u Nemačkoj, gde je Boban i rođen.

Otac i majka najčešće tokom leta sami dolaze u Šarbanovac kod Bora, ali je kako smo saznali i Boban bio tu 2015. godine i to sa drugom suprugom, koja je kažu bila pokrivena zarom. On im je sin jedinac i roditelji, po pričanju komšija, nisu voleli što im je sin prešao u islam. Bobanovi roditelji iako su zaradili penziju u Nemačkoj, dolaze ovde uglavnom preko leta. Meštanka Anka Krinić želela je da pomogne novinarskim ekipama da stupe u kontakt sa Bobanovim ocem Slavoljubom ali se ispostavilo da u kući zaista nema nikoga. Ona je čula preko medija da ga povezuju sa teroristom iz Berlina i kaže da Bobanov otac još od hapšenja izbegava meštane jer mu je neprijatno:

Naša sagovornica kaže da se iznenadila kada je prošle godine videla da je Bobanova druga supruga muslimanka. U Šarbanovcu su tada bili oko mesec dana. Inače, ona ga pamti kao dobro dete....

U Šarbanovcu ostali meštani ne žele da pričaju o Bobanu jer kad je odrastao gotovo da nije ni dolazio u rodno mesto roditelja, pa ga i retko ko poznaje. I u seoskoj kafani kažu čuli su da je bio ovde prošle godine i da je pustio dužu bradu. Šarbanovac ima oko 600 stanovnika i većina meštana radi u Boru, a sada tek 10-ak domaćinstava zarađuje na radu u inostranstvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track