MAFIJAŠKI OBRAČUN: Narko-bos ubijen kod Vučića u komšiluku
Foto: Dragana Udovičić

Prvo ubistvo u elitnom naselju Belvil na Novom Beogradu

MAFIJAŠKI OBRAČUN: Narko-bos ubijen kod Vučića u komšiluku

Crna Hronika -

Dvojica napadača pobegla motorom preko Mosta na Adi. U Topčideru, preko puta ulaza u objekat Garde, zapalili motor i pobegli. Posao sa kafom paravan za narko-biznis

Aleksandar Stamenković (42), jedan od suvlasnika kafića „Pjaca del kafe“, izrešetan je sa 11 metaka juče u naselju Belvil, u neposrednoj blizini stana premijera Srbije Aleksandra Vučića. Pucnjava se dogodila u 9.40, dok je Stamenković izlazio iz automobila.

Na vlasnika kafića, koji je odranije poznat policiji zbog poslova s drogom i tuča, pucano je s motocikla u pokretu.

Bežao od ubica- Stamenković je izašao iz „rendž rovera“ i krenuo ka svom kafiću, u kome je trebalo da ostavi neke stvari. Mladići obučeni u crno u tom trenutku su naišli i jedan je započeo rafalnu paljbu iz automatskog oružja. Nesrećni čovek je, da bi se spasao, počeo da trči uz stepenice, iz ruku su mu ispale kese, torbica i naočare. Međutim, napadač je uspeo da ga pogodi s više metaka u leđa i glavu, te je on pao na pločnik i preminuo - kaže za Kurir izvor blizak istrazi.

Jutarnja kafa... Stamenković krenuo u svoj kafić na piće kad je zapucano
Jutarnja kafa... Stamenković krenuo u svoj kafić na piće kad je zapucano

Kako se u tom trenutku na platou našlo više desetina ljudi, preplašeni prolaznici su pozvali Hitnu pomoć i policiju. Iako su ekipe brzo stigle, Stamenkoviću nije bilo pomoći.

Uviđaj... Dok je bežao, ispala mu „luj viton“ torbica, naočare i kesa sa šljivama
Uviđaj... Dok je bežao, ispala mu „luj viton“ torbica, naočare i kesa sa šljivama

Očajna... Inspektor teši suprugu ubijenog Stamenkovića
Očajna... Inspektor teši suprugu ubijenog Stamenkovića

Pola sata nakon ubistva kod zgrade se pojavila i supruga ubijenog Stamenkovića.- Nesrećna žena je zanemela od bola. Želela je da vidi telo svog supruga, ali su je njegovi prijatelji i policija udaljili od stravičnog prizora - ispričali su nam stanari Belvila.

Topčider... Ostaci spaljenog motora
Topčider... Ostaci spaljenog motora

Sat nakon ubistva otkriven je zapaljen motor u Topčiderskoj šumi. Nalazio se na samo 100 metara od stanice na kojoj su građani čekali tramvaj i ulaska u objekat Garde Vojske Srbije. Verovatno su primetili dim i obavestili policiju o tome. Jake policijske snage češljale su juče deo šume u kome je pronađen motor kako bi otkrile druge tragove - naveo je naš izvor.

Gledali ubistvo s terase
Overen... Stamenkovićev brat Sando ubijen je 2002.
Overen... Stamenkovićev brat Sando ubijen je 2002.

MisterijaUKRADEN DŽIPKako su nam ispričali poznanici pokojnog Aleksandra Stamenkovića, on je crveni „rendž rover“, iz kog je izlazio kad je ubijen, kupio nedavno.- Pre dve-tri nedelje mu je ukraden „rendž rover“ braon boje. Odmah je kupio nov automobil - rekli su nam poznanici. „Rendž rover“ je prebačen na veštačenje.

Stanari Belvila uplašeniKO NAS ŠTITI AKO JE I PREMIJER UGROŽENVlasnici stanova u naselju Belvil bili su juče ogorčeni i pitali su se kako je moguće da u jednom od najbezbednijih naselja nekoga ubiju. Pogotovu, kako navode, jer i premijer ima stan tu. - Kada smo kupovali stanove, obećali su nam da ćemo biti sigurni, da će biti obezbeđenje jer su novi stanari uglavnom biznismeni, menadžeri, političari, pre svega javne ličnosti. Ko nas štiti ako je čak ovim ugrožen i život premijera - komentarisali su okupljeni koji su pratili uviđaj.Podsetimo, za obezbeđenje premijera nadležna je Vojska Srbije, odnosno specijalna jedinica „Kobre“.

Čuvaju ga „Kobre“... Premijer Aleksandar Vučić
Čuvaju ga „Kobre“... Premijer Aleksandar Vučić

Obračuni u NišuPREŽIVEO ATENTAT, BRAT UBIJENAleksandar Stamenković teško je ranjen u pucnjavi 8. avgusta 2008. godine u Nišu. Osim njega, tada je povređen i Dragan Stanković. Stamenković je inače rođeni brat Sandra Stamenkovića, koji je ubijen u atentatu septembra 2002. Braća su u Nišu bila poznata po trgovini drogom. Za ubistvo Sandra Stamenkovića osuđen je Ivan Antić Šica, koji je pripadao suparničkom klanu. Pet godina kasnije u oružanom obračunu teško je ranjen njegov polubrat Jože, a sumnjalo se da je naručilac upravo Aleksandar Stamenković.

U pisanom izdanju KURIRA pročitajte još:

ANA VRIŠTALA TOKOM SEKSA: Rasto, rastavi me!

SAŠA JANKOVIĆ ZA KURIR: U Srbiji sve zavisi od Vučića

NADRLJAO ZBOG ZVEZDE: Bajagu polili pivom navijači Partizana!

BAKIRE, ŠTETOČINO: Podle namere lidera SDA

LUDNICA: Pokemoni rade za CIA, satanu i Mišel Obamu!

DANAS UZ KURIR POKLON: Reiki i akupresura

Pročitajte korisne savete kako da unapredite svoje zdravlje

Uz ovo izdanje Kurir vam poklanja specijal koji vam objašnjava sve blagodeti drevne japanske tehnike reiki.

Ova tehnika bazirana je na polaganju ruku i verovanju da životna energija teče kroz organizam.

Kako reiki može da vam pomogne u rešavanju raznih zdravstvenih tegoba pročitajte u današnjem Kuriru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track