MAJKA HRABROST Marija Ferizović: Slomljena i u suzama slavim ćerki 1. rođendan!
Foto: Nebojša Mandić

Humanost: Namučenoj ženi pomogli smo da mezimici proslavi najsrećniji dan

MAJKA HRABROST Marija Ferizović: Slomljena i u suzama slavim ćerki 1. rođendan!

Crna Hronika -

Sama ne bih mogla da proslavim rođendan ćerki kako dolikuje. Zahvalna sam zbog nove radosti na licima moje dece. Preživeli su traumu, sigurno su videli kako me je muž mučio

Marija Ferizović (21), koju je dva dana zverski mučio nevenčani suprug Ahmed Marinković (40), proslavila je juče prvi rođendan najmlađem detetu.Redakcija Kurira se potrudila da ovoj namučenoj ženi i njenoj deci organizuje malu zabavu sa željom da, bar na trenutak, zaborave pakao kroz koji su prošli. I dok je na sigurnom pokušavala da se opustili, pred očima su joj, kako kaže, ipak navirale slike nedavno proživljenog mučenja. Teško joj je što je sve troje dece bilo u stanu dok je trpela Ahmetovo iživljavanje.- Ahmet ih je oterao da ne bi gledali šta mi radi. Suzdržavala sam se da ne pustim glas dok me je tukao da ne bi čula deca. Uvek sam trpela i ćutala, ali kad je počeo da me peče užarenim limom i žiletom, nisam mogla da izdržim, jaukala sam i vrištala. Deca su sve čula i pokušavala su da dođu do mene, ali on im je branio i stalno ih je terao. Sigurno su videli deo mučenja, preživeli su traumu - priča Marija i dodaje:- Danas je mojoj najmlađoj ćerki prvi rođendan. Hvala vam što ste mi pomogli da ovaj dan mojoj deci prođe u znaku veselja i radosti. Sama ne bih mogla da proslavim rođendan ćerki kako dolikuje - rekla je Marija, s kojom smo proveli vreme u restoranu „Miting“, a koji je mami i mališanima poklonio svečani ručak i rođendansku tortu.

Marija nam je rekla da Ahmet nije tukao decu, ali da su ga se mališani ipak plašili jer je često vikao na njih.- Naš dvogodišnji sin je mnogo uporan. Takav je inače. On je ulazio u sobu uprkos očevoj zabrani. Sigurno je video šta mi je Ahmet radio jer se od tada često budi noću, vrišti, ima košmare. Mali je mnogo vezan za mene - objašnjava ona.Inače, Marija će u ponedeljak biti smeštena u bolnicu zbog polomljene vilice i nosa mora na operaciju:- Ne mogu normalno da dišem. Ne plašim se ja zbog sebe, svašta sam ja preživela za tri godine braka. Znam da će rane na telu da zacele, ali bol u mojoj duši i duši moje dece nikad neće. Još teže mi je što ne znam kako ću se razdvojiti od moje male slavljenice, koja još uvek sisa.

Neprocenjivo zadovoljstvoOSMEH POSLE GOLGOTETokom mini-zabave deca su se radovala balonima, uživala u slatkišima koje smo im pripremili, a naročito u duvanju svećica.Marija kaže da joj je nakon „mora tuge i straha, s kojima se još uvek bore“, bilo neprocenjivo zadovoljstvo da ponovo vidi osmehe na licima svoje dece.

Krvnik u zatvoruNEGIRAO KRIVICUAhmet Marinković, koji se dva dana monstruozno psihički i fizički iživljavao nad Marijom, nakon hapšenja negirao je krivicu i tvrdio da ne zna kako su povrede nastale. U pritvoru će biti zadržan mesec.

Aleksandar Vulin za KurirŽRTVAMA NASILJA MORAMO OBEZBEDITI SIGURNOSTMinistar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Aleksandar Vulin podržao je akciju Kurira da se žrtvi ovog nezabeleženog nasilja pomogne.- Pokušaćemo da s našim prijateljima i svim ljudima dobre volje nađemo sigurnost i bezbednost za žrtvu i njenu porodicu. Moramo se potruditi da joj nađemo posao i sklonimo ove ljude sa ulice, i ne dozvoliti da se ovako nešto ikad ponovi - istakao je Vulin.

Podrška žrtvi odgovorne kompanije brzo reagovaleKURIR NAŠAO POSAO MARIJIIspovest zlostavljane Marije Ferizović i akcija Kurira da unesrećenoj samohranoj majci troje dece pomogne potresla je celu Srbiju, ali i motivisala mnoge kompanije da se pridruže našoj akciji.Među prvima je reagovao Auto-moto savez Srbije i kao društveno odgovorna kompanija ponudio da Mariji obezbedi radno mesto.- Čim Marija bude mogla, a u skladu s njenim kvalifikacijama i potrebama naše kompanije, ona će početi da radi. Kad se bude potpuno oporavila, javiće nam se, a mi ćemo naći adekvatnu poziciju za nju kako bi što pre mogla da počne da radi. Verujemo da svojim primerom ukazujemo svim kompanijama da mogu da postupe na sličan način i pomognu onome kome je to potrebno - rekao je za Kurir Dejan Jevtić, direktor razvoja i marketinga „AMS osiguranja“.Kampanji Kurira pridružila se i zdravstvena ustanova „Medigrup“, koja je ugnjetavanoj Mariji ponudila pomoć.- Pre svega, drago nam je da ste pokrenuli akciju da se nesrećnoj ženi pomogne i sa zadovoljstvom vam se priključujemo u tome. Ono što mi možemo kao zdravstvena ustanova su pregledi i zbrinjavanje žene u medicinskom smislu. S obzirom na to da je pretrpela udarce, možemo da uradimo pregled stomaka i karlice, ali i da joj pomognemo da zaleči rane koje je zadobila - rekla je za Kurir Ivana Vulić Živković, direktor marketinga „Medigrupa“. Inače, Marija je u petak, nakon posete našoj redakciji, pregledana na klinici za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije, koji se takođe priključio našoj akciji pomoći unesrećenoj ženi. Na pregledu su joj, kako saznajemo, konstatovane stare, ali i sveže povrede, a reč je o prelomima vilice i nosne kosti.

Kompletan tekst možete pročitati u dnevnim novinama KURIR u broju od nedelje, 2. oktobra.

U štampanom izdanju KURIRA pročitajte:

PODRŠKA ŽRTVI UŽASNOG NASILJA: Kurir našao posao Mariji Ferizović

UMIRE MAJKA PEVAČICE: Eto mene, kćeri, uskoro kod tebe

ZORANA MIHAJLOVIĆ ZA KURIR: Sprečiću pljačku na koridorima pa nek me napadaju

DAČIĆEVE ŽENE OPET SE PODŽAPALE Ivana: Dijana, neću više da te bijem!

POLITIČARI KAO TENISERI: Mali psovao, Babić ga razvalio!

OPLJAČKAN BIVŠI MUŽ MIRE ŠKORIĆ: Lopovi mu odneli milione i nakit

DOBRA SVEKRVA: Ceca vodi snajku u London!

SRBI VOLE DA BIJU: Naši fudbaleri ne beže od konflikta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja