MAJKA JELENE KRSMANOVIĆ: Niko mi ništa ne priča. Ne mogu da verujem da baš ništa u policiji nema!

Ubistvo pevačice „Granda“ Jelene Krsmanović još nije rešeno

MAJKA JELENE KRSMANOVIĆ: Niko mi ništa ne priča. Ne mogu da verujem da baš ništa u policiji nema!

Crna Hronika -

Tugo moja, ona tako mlada trune u zemlji, dok se njen dželat slobodno šeta, kaže majka Zorica Krsmanović

BEOGRAD - Dani prolaze, a ja ne prestajem da se pitam ko je mogao da mi ubije dete? Pitam se kako taj neko može da hoda zemljom i da uopšte živi, kaže za Kurir Zorica Krsmanović, majka pevačice „Granda“ Jelene Krsmanović Marjanović, koja je ubijena pre tačno 100 dana.Telo nesrećne žene pronađeno je u kanalu na nasipu u naselju Crvenka u Borči 3. aprila, dan pošto je njen suprug Zoran Marjanović prijavio njen nestanak. Iako je od tada prošlo više od tri meseca, monstrum koji je pevačici zadao više udaraca u potiljak još uvek nije pronađen.Činjenica da se još uvek ne zna ko je počinilac ovog jezivog ubistva najviše pogađa porodicu ubijene Jelene Marjanović, a posebno njenu majku Zoricu, koja, kako kaže, nema nikakve informacije vezane za ubistvo.Horor film- Niko mi ništa ne priča. Ne mogu da verujem da baš ništa u policiji nema. Ne znam kako to da shvatim. Ne smem ni da pomislim da ubica možda nikada neće biti pronađen. Život mi se pretvorio u horor film, kome nema kraja - kaže ona.Zorica objašnjava da unuci Jani još niko nije rekao da joj je majka mrtva i da je više nikada neće videti.- Ona zna da nešto nije u redu i da možda nema svrhe čekati mamu, te se s vremena na vreme rasplače, ali ništa ne pita. Niko od nas nema snage da joj kaže jer ona je još uvek mala. Kako da objasnim detetu da joj je majka ubijena - priča očiju punih suza Zorica.

Sigurna uz oca... Dete često govori da će kad poraste biti lepa kao njena majka
Sigurna uz oca... Dete često govori da će kad poraste biti lepa kao njena majka

Prema njenim rečima, donedavno su od Jane sklanjali Jelenine fotografije, ali sad više ne.- Pre neki dan sam uveličala neke Jecine fotografije i stavila ih u vitrinu. U isto vreme se obradovala i rastužila, a potom mi je rekla da će, kad poraste, da ima kosu kao njena mama. Osećam da joj nedostaje majka, a ne znam kako da joj pomognem. Dok se igra, uzme neku majicu, haljinicu ili šnalicu, pa me pita: „Baba, da li se sećaš kad smo mama i ja ovo kupile?“ Srce me zaboli u tom trenutku, ali zbog nje ne smem da zaplačem - kaže majka ubijene pevačice.Ona dodaje da još ne može da se pomiri sa činjenicom da je ostala bez svoje jedinice.- Prolaze kola ulicom, u svaka sam pogledala sa željom da ugledam svoje dete... Ali nje nema. Očekujem je na vratima onako nasmejanu i veselu. Duša mi tuguje za njenim glasom i njenom pesmom, koju je toliko volela. Sigurna sam da ovaj bol u grudima za njom nikad neće proći... - priča Zorica slomljena od tuge i dodaje da joj jedino Jana daje snagu da živi.Da li mirno spavaOtkako je pevačica sahranjena na groblju Zbeg u Borči, Zorica, iako teško bolesna, nije prestala da iz dana u dan odlazi na njen grob i odnosi sveže cveće.- Tamo mi je malo lakše jer znam da je ona tu. Da može da mi kaže šta se dogodilo, možda bi mi bilo lakše, ali mrtva usta ne govore. Tugo moja, ona tako mlada trune u zemlji, dok se njen dželat slobodno šeta. Ma kako može vazduh da diše, pitam se... Pitam se da li zna kakvog je anđela ubio, da li može mirno da spava? - priča Zorica.Zoran Marjanović kaže da su očekivali da će ubica odmah biti uhvaćen i da niko od njih nije očekivao da će istraga toliko dugo da traje i da ni posle tri meseca neće znati ko je i kako ubio njegovu suprugu.- Kako vreme odmiče, sve je teže. Naleti tuge idu u fazama, ne znam ni ja kako izdržim... Nas dvoje smo u svemu bili zajedno, možda bi bilo drugačije da nismo radili isti posao. Teško mi je da se vratim u studio jer je Jeca bila u svakom tonu koji je iz njega izašao - kaže Zoran.Podrška ćerkeOn dodaje da Jani još ništa nije rekao, ali primećuje da joj majka nedostaje.- Ponekad ne može da zaspi, pa onda traži nešto da joj kupim, da joj donesem neke igračkice. Udovoljavam joj šta god da zatraži, ne gledam na vreme, ako treba da odem u prodavnicu, odmah idem... Pominje mamu stalno, posebno kad stane ispred ogledala. Namešta kosu i objašnjava kako je mama njoj nameštala kosu, kako je oblačila i onda doda da će, kad poraste, da bude kao njena mama - priča Zoran.Prema njegovim rečima, Jana je, srećom, jaka devojčica, te mu njena snaga pomaže da gura dalje.

Čime je ubijenaMOTKA, KAMEN, ČEKIĆ, KLJUČ, PALICAJelena Marjanović ubijena je tupim predmetom, ali su se tokom 100 dana istrage pominjale različite verzije o kom se oružju radi. Prvih dana istrage sumnjalo se da je ubijena čekićem, pa kamenom. Kako oružje nikada nije otkriveno, a Zoran Marjanović je na nasipu kobnog dana video čoveka s motkom, počele su spekulacije da bi se moglo raditi i o motki. Poslednji predmet koji je dovođen u vezu sa ubistvom bili su palica i francuski ključ.

Mesto ubistvaNASIP, KUĆA, ŠUMAJelena Marjanović Krsmanović pronađena je u kanalu u blizini nasipa na kome je nestala. Kako na nasipu nije pronađeno dovoljno tragova, tokom istrage se pominjalo više mogućih mesta na kojima je pevačica mogla biti ubijena. Sumnjalo se da je pevačica ubijena u svojoj kući, pa je policija pretresla dom Marjanovića i uzela njihove lične stvari. Kao poslednje moguće mesto, pominjala se i šuma u blizini nasipa u Crvenki.

SaslušanjaPROŠLI POLIGRAFNakon nestanka pevačice „Granda“ i pronalaska njenog leša u kanalu, prvi je saslušan Jelenin suprug Zoran Marjanović. Nakon poligrafskog testiranja, Marjanović je u policiji proveo 48 sati. Osim njega, u prvima danima je saslušan i njegov otac Vladimir, a njegovom bratu Milošu oduzete su patike. Prve dane istrage obeležila je i potraga za Nebojšom Rojkom, koji je na kraju saslušan i pušten. Policija je nekoliko puta saslušavala sve članove porodice Marjanović i Krsmanović. Na poligrafskim testiranjima su prošli.

ObdukcijaČETIRI SATA U VODITelo Jelene Marjanović nalazilo se u vodi najverovatnije četiri sata. To ukazuje da je leš pevačice naknadno bačen u kanal. Iako operativci to ne mogu sa sigurnošću da utvrde, veruje se da se zločin dogodio na nasipu na kojem je trčala. Telo nije bilo u stanju u kome bi trebalo da se nalazi da je više od 20 sati bilo u vodi. Pretpostavlja se da je pevačica bila omamljena, pa ju je ubica uz pomoć saučesnika preneo preko oranica do automobila, koji ih je čekao na glavnom putu. Ona je sat kasnije ubijena, a sutradan bačena u kanal. Policija ne veruje da je Jelenu neko vukao preko njive jer bi to ostavilo tragove.

„Slučaj Kecman“SMENA U POLICIJISredinom prošlog meseca s mesta načelnika Uprave kriminalističke policije za Beograd smenjen je Dragan Kecman, između ostalog, i zbog nerešenih zločina koji su poslednjih meseci najviše uznemirili javnost - atentata na biznismena Milana Beka i ubistva „Grandove“ pevačice u Borči.

InspektorkaRADA MATIĆGastarbajterka iz Beča Radmila Matić našla se u žiži javnosti zbog dopisivanja sa Zoranom Marjanovićem. Kako se moglo videti po porukama koje su objavljene, Rada i Zoran su aferu započeli 23 dana nakon pevačicine smrti. Kako je Rada kasnije tvrdila, ona je samo želela da pomogne i otkrije šta se dogodilo. Rada je poruke prosledila policiji. Nakon objavljivanja prepiske, došlo je do sukoba između Marjanovića i Matićeve, da bi se sve završilo uvredama i pretnjama sa obe strane. Matićeva je porodicu ubijene pevačice više puta optužila da su pripadnici sekte i da su umešani u njeno ubistvo.

SekteCRNA RUŽAZbog neobičnog zanimanja Zorice Marjanović, ubistvo njene snaje dovodilo se u vezu sa sektama. Najpre je pevačica Vesna Vukelić Vendi optužila Marjanoviće da su sektaši, da bi se posle šest nedelja od ubistva ponovo pojavile slične informacije. Neimenovane žene upozoravale su porodicu da iza ubistva stoji sekta, a Marjanovići su priznali da ih opsedaju vidovnjaci. O mogućnosti da su Marjanovići povezani sa sektom, pričala je i Rada Matić, koja je navela da se sa Zoranom Marjanovićem dopisivala o religioznim temama. Poslednja informacija je da su članovi porodice bili pripadnici sekte Crna ruža.

PomenMUŠKARAC U DRESUNikola Marioković, misteriozni muškarac koji se pojavio na Jeleninom četrdesetodnevnom pomenu na groblju, priveden je tog dana. Marioković je privukao pažnju na sebe zato što se pojavio u belom dresu na kojem je pisalo Mihajlović. Nikola je tada rekao da je on s Jecom dobar drug, kao i da joj redovno dolazi na groblje i ostavlja poklone. U ispovesti za Kurir Marioković je rekao da je upoznao pevačicu dok je radio kao tonac na jednom radiju, kao i da je njegova pokojna sestra Daliborka pevala s Jelenom na nekim nastupima. Kako je njegova porodica živela u veoma teškim uslovima, pevačica im je poklanjala stvari, a dres mu je poklonila njegova preminula sestra, pa je to smatrao nekom vrstom simbolike.

MISTERIJEPolicija je tragala za biciklistom koji je prošao nasipomSumnjalo se i da je ubistvo naručenoJelena Marjanović je navodno bila omamljenaJelena i Zoran se svađali u kolima pre ubistvaUzeti snimci kamere iz autobusa koji su tuda prolazili, izjave Marjanovića se nisu poklopile sa snimcimaPronađen DNK, koji nije mogao biti identifikovan jer je trag bio slab

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track