MAJKA POKOJNE PEVAČICE O MONSTRUMU IZ ZAJEČARA: Ko zna, možda je krvnik ubio i moju Jelenu!
Foto: Dragana Kadić

SUMNJA

MAJKA POKOJNE PEVAČICE O MONSTRUMU IZ ZAJEČARA: Ko zna, možda je krvnik ubio i moju Jelenu!

Crna Hronika -

Zlotvor je žrtve ubijao udarcima u glavu, i moja ćerka je tako stradala, dete je nađeno pored potoka, žena u Timoku, a moja Jeca u kanalu, priča Zorica o ubici Vladici Rajkoviću

BEOGRAD - Ne znam da li monstrum Vladica Rajković, koji je silovao i ubio dete i ženu u Zaječaru, ima veze sa ubistvom moje Jelene, ali činjenica je da su zločini izvršeni na identičan način, kaže za Kurir Zorica Krsmanović, majka ubijene pevačice Jelene Krsmanović Marjanović iz Borče.Podsetimo, Kurir je juče pisao da policija ispituje da li Rajković ima veze sa zločinom u Borči jer je bio Jelenin fan, a njegove dve žrtve Anđelina Stefanović (3) i Dragana Stanković (47) ubijene su po istom scenariju kao što je stradala pevačica - smrskane su im lobanje, tela su sakrivena, ubijene su zverski i bez milosti...Narod da mu sudiZorica Krsmanović kaže da možda postoji mogućnost da je Rajković ubio i njenu ćerku ukoliko je zaista bio opsednut njome.- Ko zna, od čoveka koji je bio u stanju da siluje i ubije trogodišnje dete sve možeš da očekuješ. Možda je bio opsednut Jecom, možda ju je pratio, ko zna... Razmišljam, on je iz Zaječar, ipak je to daljina, ali... Dosta se toga poklapa što mi, na neki način, ne da mira. On je svoje žrtve ubijao, a ko zna koliko ih je bilo, udarcima u glavu - i moje dete je tako ubijeno; dete je nađeno pored potoka, žena u Timoku, a moja Jeca u kanalu punom vode - priča Zorica i dodaje:- S druge strane, ne mogu da verujem da se i njegova majka zove Zorica, kao ja i kao Zoranova majka. Ne znam šta da mislim, ali znam da policija radi na tome. Jelenin telefon i tablet su u policiji, inspektori mogu da provere da li je on na bilo koji način bio u vezi s mojim detetom - kaže sagovornica Kurira.Krsmanovićeva naglašava da joj nije jasno kako je Rajković mogao da prođe poligraf za prvo ubistvo koje je počinio, ali i da treba da se promeni zakon.- Takve monstrume ne treba niko da čuva. Ne znam zašto ga je policija zaštitila od meštana. On je ubio dete, bebu, anđela malog, njemu treba narod da sudi. Da se kojim slučajem dokaže da je ubio moje dete, ne znam šta bih bila u stanju da mu uradim - kaže majka ubijene pevačice.Zoran: Jeziva smrt detetaSuprug ubijene pevačice Zoran Marjanović takođe se oslanja na rad inspektora i objašnjava da mu Vladica Rajković ni na koji način ne deluje poznato.- Nije se dopisivao s Jecom, nisu bili u kontaktu. Jezivo je to što je uradio detetu, a što se Jecinog ubistva tiče, ne znam da li ima bilo kakve veze s tim. Policija radi svoj posao i ja se uzdam u njih - rekao je Zoran.

Jana stalno pita bakuKADA ĆE MAMA VEĆ JEDNOM DA DOĐE?Petogodišnja ćerkica ubijene Jelene Marjanović ne prestaje da čeka majku, kaže Zorica Krsmanović.- Ona zna da nešto nije u redu, ali ne prestaje da čeka majku, za koju je bila mnogo vezana i od koje se bukvalno nije odvajala. Sećam se koliko joj se puta obavijala oko noge i govorila: „Moja omiljena majkica!“ Nedavno me je pitala: „Kad će mama već jednom da dođe da idemo zajedno da se šetamo“ - kaže uplakanih očiju Zorica dok nam pokazuje Jelenine fotografije koje je tek nedavno stavila u vitrinu jer ih je krila od devojčice.

Misteriozni nestanciVLADICA UBIO JOŠ DVE ŽENE?Policija istražuje da li je Vladica Rajković umešan u nestanke još dve žene. Iz Vratarnice je nestala žena izbeglica iz Hrvatske i devojka iz sela Mali Izvor, s kojima je Vladica bio u kontaktu. Policija je utvrdila da se Hrvatica vratila u zavičaj, a o osobi iz Malog Izvora još se ništa ne zna. Rajkoviću se tim povodom ispituje jer je bio u bliskim kontaktima s njom.

PLAN Premijer najavio obračun protiv nasilnika PREVENTIVA VAŽNIJA OD SMRTNE KAZNEPremijer Aleksandar Vučić najavio je da će u petak s ministrima pravde i policije, Nikolom Selakovićem i Nebojšom Stefanovićem, predstaviti ozbiljan i sveobuhvatan plan o pooštravanju kazni za nasilničko ponašanje.Vučić kaže da je problem ako neko prijavi nasilje u porodici, dođe policija i privede ga, a potom tužilac kaže da tu nema krivičnog dela, pa ga pošalje kod prekršajnog sudije, on takođe kaže da ne može ništa da se uradi, pa se nasilnik vrati kući.- I onda nasilnik kaže: „Tek sad ćeš da vidiš svoga boga“, i uradi mnogo goru stvar. Te zakonske propise dramatično pooštravamo, uvodimo snažniju krivičnu i veoma preteću prekršajnu odgovornost, tako da će biti mnogo, mnogo teže posledice i konsekvence za svakoga ko misli da se nasiljem posluži u porodici i van porodice i na svakom drugom mestu - rekao je Vučić.Upitan za mišljenje o ponovnom uvođenju smrtne kazne, Vučić je rekao: „Kad bi se država vodila time kako nekome padne na pamet, to je prosto nemoguće.“- Da li mislite da bi kretena iz Vratarnice smrtna kazna sprečila da učini to što je učinio? Ja nisam siguran. Postavlja se pitanje da li hoćemo nešto da uradimo da bismo sprečili, ili da bismo nasiljem uzvraćali na nasilje? - rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track