MASAKR U POŽAREVCU: Sve sam ih pobio, samo mi je ku..a pobegla!

Božidar Dačić ubio sina, ženu i šuraka, a ranio snaju

MASAKR U POŽAREVCU: Sve sam ih pobio, samo mi je ku..a pobegla!

Crna Hronika -

Monstrum je prošle nedelje boravio u selu kod Negotina, gde je pre tačno 10 godina Nikola Radisavljević počinio zločin i usmrtio devetoro meštana sela, ali niko u Bariču ne zna svrhu te posete

GOLUBAC - Božidar Dačić (77), devizni penzioner iz Austrije, u porodičnoj kući u mestu Barič kod Golupca ubio je hicima iz pištolja sina Miroslava (57), ranio snaju Goricu (55), a potom presudio zetu Pavlu Živkoviću.Treću žrtvu, suprugu Radu (76), koja je pokušala da pobegne, ubio je u krevetu sestričininoj u kući. Krvavi pir, u koji je krenuo oko osam sati ujutro, završio je u dvorištu seoske crkve, gde je presudio sebi.

- U kući u kojoj su živeli pucao je u sina, a onda u snaju. Seo je na bicikl i odvezao se do kuće brata svoje žene Pavla. Ubio ga je ispred praga, a onda nastavio pohod za suprugom Radom. Nesrećna žena je, posle sinovljevog ubistva, uspela da pretrči stotinak metara i pokuša da se sakrije u sestričininoj kući, ali je on pronašao, cepanicom razvalio zadnja vrata, uleteo unutra i upucao je u krevetu - priča za Kurir meštanin sela Barič.

Da je monstrum tačno znao kome želi da presudi, svedoče reči Verice Đokić, sestričine nesreće žene, u čijoj je kući ubio poslednju žrtvu.- Preklinjala sam ga da mi ne proliva krv u kući. Ne znam šta sam mu sve rekla, nisam tada ni znala da je on tada već nekoga ubio. Tada se pojavila njegova žena, preklinjala ga je da ne čini zlo, ali on je odgurnuo i rekao: „Kurvo jedna, to je sve zbog tebe, mrtav ti je sin i brat, sad ćeš i ti.“ Tada je zapucao, a onda izašao napolje, vrteo je pištolj oko prsta i samo mi je rekao: „Nemoj da brineš, tebe neću. Ništa mi nisi skrivila. A sada, zbogom!“ - jedva uspeva da ispriča Verica.

Presudio i sebi... Ubica ispalio poslednji hitac u sebe
Presudio i sebi... Ubica ispalio poslednji hitac u sebe

Preživeo bratPokolj u selu Barič preživeo je Božidarov brat od tetke Rade Marjanović.- Video sam krvavu snaju Goricu, otac ju je iznosio iz kuće. Vikala je: „Sve nas je pobio“ - priseća se jezivih trenutaka Rade. Samo nekoliko trenutaka kasnije, naleteo je na Božidara, koji je i dalje nosio pištolj u ruci.- Pitao sam ga: „Božo, šta to uradi?“ Uperio je pištolj u mene i rekao mi je: „Sve sam ih pobio, samo mi je kurva umakla (snaja)! Odoh sad da se ubijem!“ - nastavlja Rade.

Šok i neverica... Rođak ubice Rade Marijanović
Šok i neverica... Rođak ubice Rade Marijanović

Ni sam ne zna zbog čega, Božidar je tada spustio pištolj i ušao u crkvu. a ubrzo se začuo pucanj.- Ne znam šta da vam kažem, ali znam da je prošle nedelje išao u Jabukovac. Ne znam šta je tamo radio, niti zašto je išao, ali svi znamo šta se tamo dogodilo - otkriva brat svirepog ubice.Podsetimo, u julu 2007. Nikola Radosavljević je u mestu Jabukovac počinio jedan od najmasovnijih zločina, kada je ubio devetoro slučajnih prolaznika, a dvoje njih teško ranio. Osim snaje Gorice, koja se oporavlja u bolnici u Požarevcu, posle njegovog krvavog pohoda u životu je ostao još samo unuk Mališa, koji živi i radi u Beču.

Preživela... Snaja ubice Gorica Dačić
Preživela... Snaja ubice Gorica Dačić

Spor zbog kućePrema prvim rezultatima istrage, sumnja se da su uzrok tragedije dugogodišnji narušeni porodični odnosi zbog zemlje i novoizgrađene kuće.- U jednoj kući su živeli, a u istom dvorištu su pre desetak godina sagradili drugu, zbog koje su se sporili. Kuća je bila na placu Radinog brata Pavla i Pavle je plac prodao Božidaru, ali kada je trebalo da se prebaci na njegovo ime, nije hteo da plati taksu. Insistirao je da se to reguliše ugovorom o poklonu, što smo mi i uradili. Novoizgrađena kuća se vodila na Radu, ali je on insistirao da se polovina prevede na njega. Supruga i sin to nisu hteli, pa ih je on tužio. Prošle nedelje su imali ročište - priča Živojka Živković, supruga ubijenog Pavla.Jelena Ivić - Jelena Spasić

(KURIR TV) BOŽIDAROV KRVAVI PIR ZBOG KUĆE KOD GOLUPCA: Sve sam ih pobio, samo mi ku.va umače!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track