MASOVNO HAPŠENJE U MAĐARSKOJ: Od 1.269 migranata najviše kosovskih Albanaca
Foto: AP Photo

Hrle u Suboticu pa preko granice

MASOVNO HAPŠENJE U MAĐARSKOJ: Od 1.269 migranata najviše kosovskih Albanaca

Crna Hronika -
Mađarski funkcioneri razmatraju razne mere protiv ove pojave, među kojima je i podizanje zaštitne ograde kod pomenutog Ašothaloma, koji se graniči sa Bačkim Vinogradima u Srbiji

BUDIMPEŠTA, SUBOTICA - Mađarska policija uhapsila je 1.269 migranata koji su ilegalno prešli srpsko-mađarsku granicu, među kojima je najveći broj kosovskih Albanaca.

Kako je saopštila mađarska policija, na teritoriji Županije Čongrad, juče su uhapšena 1.233 kosovska Albanca, 16 Avganistanaca, 14 Pakistanaca i šest Sirijaca. Najveća grupa od 153 kosovska Albanca, kako se navodi, uhapšena je oko 17.30 minuta u okolini pograničnog sela Ašothalom, gde su ilegalno prešli takozvanu “zelenu granicu”.

Svi oni su predati u nadležnost imigracione službe Mađarske.Više stotina ljudi s Kosova svakoga dana dolazi autobusima u Suboticu iz koje, kako se pretpostavlja, pokušavaju da se prebace preko granice s Mađarskom koja je udaljena desetak kilometara.

Time se “pridružuju” brojnim migrantima iz zemalja poput Avganistana i Sirije, koji već nekoliko godina imaju “baze” po napuštenim objektima u Subotici iz koje pokušavaju da se ilegalno prebace u Mađarsku.Mađarski funkcioneri razmatraju razne mere protiv ove pojave, među kojima je i podizanje zaštitne ograde kod pomenutog Ašothaloma, koji se graniči sa Bačkim Vinogradima u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track