MILOŠ VOJINOVIĆ PRIZNAO: Kriv sam za ubistvo Nikole Bojovića
Foto: Zorana Jevtić

Optuženi na suđenju za ubistvo brata Luke Bojovića

MILOŠ VOJINOVIĆ PRIZNAO: Kriv sam za ubistvo Nikole Bojovića

Crna Hronika -

Ostali optuženi, Miloš Delibašić i Saša Cvetanović, negirali su navode optužnice, dok se Slobodanu Šaranoviću, Ratku Koljenšiću i Slaviši Novakoviću sudi u odsustvu

BEOGRAD - Miloš Vojinović, koji je optužen da je učestvovao u ubistvu Miloša Vidakovića 2013. u Budvi i bio deo kriminalnog klana koji je ubio rođenog brata Luke Bojovića, Nikolu, priznao je juče pred Specijalnim sudom u Beogradu da je učestvovao u zločinima.

Delibašić negira krivicu (Foto: Dragana  Udovičić)
Delibašić negira krivicu (Foto: Dragana Udovičić)

- Kriv sam - bilo je sve što je Vojinović rekao pred sudom, a detaljno bi o ovim događajima trebalo da govori 16. januara.Ostali optuženi, Miloš Delibašić i Saša Cvetanović, negirali su navode optužnice, dok se Slobodanu Šaranoviću, Ratku Koljenšiću i Slaviši Novakoviću sudi u odsustvu.- Razumeo sam optužnicu. Nisam kriv, ali neću da iznosim odbranu. Nema osnova da mi se sudi - rekao je Delibašić.

Prema navodima optužnice koja je juče pročitana, kriminalnu grupu organizovali su Šaranović i Miloš Delibašić i napravili plan da ubiju Filipa Koraća, Luku Đurovića, koji je u međuvremenu poginuo, jer su smatrali da pripadaju klanu Luke Bojovića. Šaranović je, kako se navodi, verovao da Bojović stoji iza ubistva njegovog brata Branislava, koje se 2009. dogodilo u Beogradu. Osim pomenutih, nameravali su da ubiju i optuženog Cvetanovića kako ne bi progovorio, kao i da napadnu i polome ekstremitete načelniku policije jer je učestvovao u rasvetljavanju pljačke Izrael dajmond centra, zbog koje je Delibašić bio uhapšen.U optužnici se navodi i da je Šaranović naredio ubistvo Nikole Bojovića iz osvete Luki, kao i da je izvršiocima Koljenšiću i Cvetanoviću platio po 30.000 evra.J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track