MISTERIOZNA SMRT VOĐE PINK PANTERA: Smrtonosna injekcija u srce Borka Ilinčića!

Traže pomoć poznatog obducenta

MISTERIOZNA SMRT VOĐE PINK PANTERA: Smrtonosna injekcija u srce Borka Ilinčića!

Crna Hronika -

Najbliži sumnjaju u zvaničnu verziju da je vođa zloglasne bande Pink Panter preminuo u snu od infarkta, žele i da provere da li je reč o samoubistvu u ćeliji

BEOGRAD - Porodica Borka Ilinčića (35), koji je još pod nerazjašnjenim okolnostima nađen mrtav u zatvoru u Dubaiju, želi da obdukciju tela pokojnog „pink pantera“ izvrši nekadašnji ministar zdravlja dr Zoran Stanković, saznaje Kurir.Podsetimo, Ilinčić, koji je služio kaznu zbog pljačke u tržnom centru „Vafi“, preminuo je 2. januara ove godine.Srčani udar- Borkov brat je još u Dubaiju, gde će preuzeti telo. Porodica sumnja u zvaničnu verziju da je preminuo od srčanog udara, a žele i da provere da li je reč o samoubistvu. Takođe, došli su do informacije da postoji mogućnost da je Borko ubijen injekcijom ubrizganom u srce. Oni su izrazili želju da Stanković kao eminentni stručnjak obavi obdukciju Ilinčićevog tela - navodi naš izvor.

Prema zvaničnoj verziji, Ilinčić je u zatvorskoj ćeliji preminuo u snu od srčanog udara.- Porodici je ovo veoma sumnjivo jer nikad nije imao zdravstvenih problema. Zbog toga insistiraju na tome da se sve proveri - dodao je naš sagovornik.Naš izvor navodi da odluku o obdukciji donosi tužilaštvo.- Ukoliko je telo obdukovano u inostranstvu, a porodica iz nekog razloga sumnja u taj izveštaj, dokumentacija odlazi kod javnog tužioca, koji nakon toga donosi odluku o reobdukciji i izdaje nalog za njeno vršenje. To se može obaviti u Institutu za sudsku medicinu pri Medicinskom fakultetu ili na VMA, u zavisnosti od toga koju instituciju tužilaštvo odredi - kaže naš izvor i dodaje da je procedura ista u slučaju da obdukcija nije vršena u Dubaiju.Pljačka vekaIlinčić, koji je važio za vođu poznate bande pljačkaša i koji je osmislio čuveni upad u zlataru u tržnom centru „Vafi“, služio je kaznu od 10 godina zatvora u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.Pljačka veka dogodila se 15. aprila 2007. „Pink panteri“ su sa dva „audija A8“ uleteli u šoping-centar, jednim od njih udarili u izlog zlatare i, preteći replikama pištolja, za manje od jednog minuta iz zlatare „Graf“ odneli dijamante, nakit i satove, čija je vrednost procenjena na 11 miliona evra.Maskirani razbojnici uspeli su da se vrate u automobile, pobegnu iz tržnog centra i potom zapale „audije“.Pokojni vođa Pantera uspeo je da pobegne iz Emirata i prvom presudom bio je osuđen na doživotnu robiju. Međutim, na ponovljenom suđenju kazna mu je smanjena na 11 godina.

Akcija policija uhapsila 16 članova bandeDNK OTKRIO PLJAČKAŠE KIM KARDAŠIJANPARIZ - Francuska policija uhapsila je 16 ljudi, članova bande Pink Panter, a neki su zadržani na saslušanju zbog moguće umešanosti u pljačku američke rijaliti zvezde Kim Kardašijan u Parizu prošle godine, preneli su juče strani mediji.Prema policijskom saopštenju, u pljački koja se dogodila 3. oktobra 2016. američkoj starleti ukraden je nakit vredan devet miliona evra. Podsetimo, nepoznati napadači su tada upali u njen apartman, prislonili joj pištolj na slepoočnicu, vezali je i opljačkali.- Akcija hapšenja izvedena je pod kontrolom Brigade za sprečavanje razbojništava u regionu Pariza i na jugu Francuske, a usledila je posle višenedeljne istrage zasnovane na analiziranju tragova DNK nađenih na mestu pljačke - saopštila je francuska policija.Kako je rečeno, jedan od uzoraka poklapa se sa DNK osobe već poznate policiji.- Lopovi su ostavili trag, pa je nakon završene analize jedna osoba identifikovana - pišu mediji.Maskirani pljačkaši pretili su rijaliti zvezdi pištoljem prislonjenim na glavu, a zatim su je vezali, primorali da uđe u kadu i zaključali je u kupatilo, nakon čega su joj ukrali prsten od čak četiri miliona evra i kutiju sa nakitom od pet miliona evra.

Projekat „Dajmond“EVROPOL PREUZIMA PANTEREBorbu protiv ozloglašene grupe kradljivaca nakita Pink Panter umesto Interpola preuzima Evropol, jer je Interpol nakon dugogodišnje borbe evropskih policija zaključio projekat pod nazivom „Pink Panter“. Mnogi članovi bande, koji predstavljaju svojevrsnu krimi-senzaciju, nalaze se u zatvorima širom Evrope, ali to svakako nije njihov kraj. Borbu protiv okorelih pljačkaša nakita sada preuzima Evropol, i to u okviru projekta pod nazivom „Dajmond“.Poznato je da među članovima bande Pink Panter ima dosta državljana Srbije, ali i zemalja iz regiona.

Dr Zoran Stanković:PRISTAO BIH DA PRATIM AUTOPSIJUKurir je juče kontaktirao s doktorom Zoranom Stankovićem, koji nam je rekao da nije obavešten o želji koju je izrazila porodica Ilinčić.- Moguće je da me traže, ali niko još uvek nije kontaktirao sa mnom. Ukoliko bi došlo do toga, pristao bih da prisustvujem obdukciji nakon što bih pogledao dokumentaciju - ispričao nam je Stanković, koji ne obavlja obdukcije, ali im prisustvuje.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track