MISTERIOZNO NESTALI MAJKA I SIN Muž Robert: Ne znam zašto je otišla od kuće, sve je bilo u redu
Foto: Printskrin Nestali.hr I Fb

Potraga i dalje traje

MISTERIOZNO NESTALI MAJKA I SIN Muž Robert: Ne znam zašto je otišla od kuće, sve je bilo u redu

Crna Hronika -
Nije ništa pokazivalo da bi mogla nešto ovakvo učiniti – kazao je Ivanin suprug Valentin kome u potrazi pomaže i njegov brat Robert, koji takođe nije znao što bi mogao biti motiv za beg

POŽEGA - Međumurska policija rano jutros ponovo je uspela da locira signal mobilnog telefona Ivane Fogadić (29) koja je posle ostavljanja dramatične poruke na Fejsbuku misteriozno nestala sa šestogodišnjim sinom Patrikom u okolini sela Orehovica.

Policija je suzila potragu na tu lokaciju i sve snage usmerene su da se ona i njen sin pronađu–

Ne znam zašto je otišla od kuće, sve je do te noći bilo normalno. Nije ništa pokazivalo da bi mogla nešto ovakvo učiniti – kazao je Ivanin suprug Valentin kome u potrazi pomaže i njegov brat Robert, koji takođe nije znao što bi mogao biti motiv za beg.

I njega je šokiralo pismo bratovljeve supruge, u kome, uz ostalo, govori i o bračnim problemima i nesuglasicama.

“Na kraju uvek ostavim osmeh da sakrijem bol pred drugima... Ovo je sigurno posljednji takav osmeh... Nema ih više i nikada ih više neće biti... Za početak se želim ispričati svojim roditeljima za svaku besanu noć koju sam vam priuštila, za svaki pretrpljeni strah koji se pojavio... Nemojte se ljutiti što sam vam ovo učinila i nemojte plakati... ovo je moj izbor, a vi niste i nikada nećete biti ni za što krivi, priuštili ste mi sve i više nego što ste mogli, hvala vam na svemu i oprostite mi ako ikako možete, premda sumnjam da će to itko moći (pa ni ja sama) što sam vam uzela unuka..., deo je poruke koju je napisala Ivana na svojoj Fejsbuk stranici.

Naime ovo je samo deo te poruke zbog koje je pokrenuta velika potraga za njom i detetom, u koju se juče popodne uključila i Hrvatska gorska služba spasavanja. Pretraživalo se područje uz reku Dravu i derivacijski kanal hidroelektrane Čakovec, jezero, šljunčara, šumarci... Najintenzivnije se pretraživala okolica Orehovice, sela nadomak Totovca, u kojem je zabeležen i poslednji signal njenog mobilnog.

Foto: Printscreen Nestali.hr
Foto: Printscreen Nestali.hr

Svi se boje najgoreg.

“I za kraj molim sve da mi oproste i nemojte žaliti za mnom, nema razloga. U životu sam napravila sve što sam htjela i što su mi mogućnosti dopustile, sad idem na neko bolje mjesto, bolje za mene! Moja jedina SREĆA nije ništa od ovoga zaslužila, ali ipak kreće na put sa mnom, samo do dijela gdje nam se ceste razdvajaju... Njemu će tamo biti puno, puno bolje! Znajte da budete imali jednog prekrasnog malog anđela smeđih očiju koji će se veselo igrati na oblacima, promatrati vas i smijati se na sav glas od srca kako on najslađe to radi i zna”, piše na kraju poruke napisane u ponedjeljak u 1.30 sati.

Nakon toga više nema nijedne rečenice. Zaredale su se samo zabrinute poruke prijatelja. Podsetimo Ivana Fogadić (29) iz Totovca kod Čakovca nestala je u noći između nedjelje i ponedjeljka između 1 i 2 sata, kada je polse ostavljanja dramatičnog pisma na svom Fejsbuk profilu uzela šestogodišnjeg sina Patrika sela u sivu opel astru registracije ČK 783 GC i nestala bez traga. Od tada u potragu za njom uključena je policija i Gorska služba spasavanja, koja intenzivno pretražuje čitav teren u potrazi sa majkom i sinom.

(eMeđumurije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track