MONSTRUM NIJE IMAO NAMERU DA SE PREDA: Kuvarica iz škole presekla put Zlatiću, a onda je uhapšen!

Zver pred policijom rekao "Ubio sam kurvu"

MONSTRUM NIJE IMAO NAMERU DA SE PREDA: Kuvarica iz škole presekla put Zlatiću, a onda je uhapšen!

Crna Hronika -

Posle krvavog pira, masovni ubica Siniša Zlatić nije imao nameru da se preda! On je, posle masakra u u kafiću "Makijato", gde je ubio pet i ranio 20 osoba, pokušao je da se sakrije u zgradi Osnovne škole "Sveti Sava", ali ga je u tome sprečila kuvarica!

Radnica tada nije znala šta je on učinio, ali mu nije otvorila vrata, pa je Zlatić na kraju morao da se preda policiji.Direktorka OŠ "Sveti Sava" Snežana Majkić kaže da je u zgradi bila dežurna radnica zbog "Pile festa".- Ona se u tom trenutku spremala da pođe kući - priča Snežana Majkić. - Na zaključana vrata, negde oko dva sata posle ponoći, počeo je usplahireno da lupa Zlatić. Žena nije znala šta je učinio, ali mu nije otvorila. Po svemu sudeći, bežeći od policije, ubica je želeo kroz hodnik škole brže da se domogne obližnjeg parka.

Posle ove epizode Zlatić se sa podignutim rukama predao policiji i vikao: "Ubio sam kurvu".

U međuvremenu 20 povređenih iz masakra se oporavlja, a većina njih je i dalje hospitalizovana. Među onima sa težim ozledama je jedna devojka kojoj je metak zaglavljen u obrazu. Najviše ranjenih je iz Begejca, nekoliko iz Banatskog Karađorđeva i šestoro iz Ravnog Topolovca.Posle straha koji je nakon masakra zavladao među meštanima Žitišta, u ponedeljak je sve primetnija bila ogorčenost ljudi.

- Pred prizorom su i policajci plakali - pričaju u centru Žitišta. - Siniša se te večeri nije kajao. Kada su ga uhvatili, razrogačio je oči i kao da mu nije bilo dosta. Ni pognute glave, ni trunke žalosti... Deca nam se tresu. Nisu u stanju na ulicu da izađu. Od ovog se ni narednih pet godina nećemo oporaviti.Po Žitištu se ovih dana priča kako je mesto nekad bilo poznato u staroj Jugoslaviji po "najuspešnijim" džeparošima i lopovima, a da će ih od sada pamtiti po nečuvenom zločinu. A o porodici Zlatić retko ko ima lepih reči.Ljubo Milinović iz Žitišta, otac vlasnika kafića „Makijato“, kaže da je čuo pucnje i da je otišao da proveri šta se dešava.- Zlatića su savladali Isidor Sučević i Milan Majkić. Oni su skočili na njega nakon što je ispalio rafal u deo šanka. Uspeli su da od njega otmu automatsku pušku, ali ne i da ga zadrže do dolaska policije - priča Milinović.Ipak, policija je za svega nekoliko minuta uspela da uhapsi ubicu i privede ga u policijsku stanicu, gde mu je određen pritvor.

(Večernje novosti)

Upozoravamo da je snimak uznemirujućeg sadržaja, vrlo težak za gledanje, posebno za porodice ubijenih i ranjenih u masakru u Žitištu.

(UZNEMIRUJUĆI SNIMAK +18) KRV I KRICI Užasan prizor sekundu posle zločina Siniše Zlatića I deo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track