MRKA PLATIO UBISTVO ĆURUVIJE 80.000 MARAKA: Jelena Karleuša umešana u ubistvo?!

EKSKLUZIVNO! Šokantno otkriće Kurira

MRKA PLATIO UBISTVO ĆURUVIJE 80.000 MARAKA: Jelena Karleuša umešana u ubistvo?!

Crna Hronika -

Svedok tužilaštva tvrdi da je sadašnji počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić isplatio 80.000 nemačkih maraka za odrađenu likvidaciju Slavka Ćuruvije, vlasnika Dnevnog telegrafa!

Svedok tužilaštva koji je u postupku za ubistvo Slavka Ćuruvije saslušan prethodne nedelje tvrdi da je sadašnji počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić isplatio 80.000 nemačkih maraka Luki Pejoviću za odrađenu likvidaciju!Svedok je tokom saslušanja objasnio da je ovu informaciju dobio od pouzdanih kontakata u policiji i pravosuđu, a kasnije je, kako je naveo, takođe od pouzdanog izvora dobio na uvid i slike na kojima se to vidi.Susret u Klubu poslanika- Ne postoji audio snimak, ali mi je rekao da je Mrkonjić vikao: „najzad neko da odradi posao kako treba“. Napravljene su fotografije i ja sam ih video - ispričao je on.On tvrdi da se sastanak na kojem je organizovana ova isplata dogodio u Klubu poslanika, iste večeri posle ubistva Ćuruvije.Inače, Mrkonjić je u vreme najveće moći Slobodana Miloševića važio za čoveka veoma bliskog njegovoj porodici. Pre svega je bio blizak prijatelj Miloševićeve supruge Mirjane Marković, koja se dovodila u vezu s ubistvom Ćuruvije. Visoki funkcioner socijalista bio je jedan od retkih Miloševićevih saradnika koji je i posle petooktobarskih promena ostao u kontaktu s predsednicom Jugoslovenske levice Mirom Marković, čak i kada je ona pobegla u Rusiju.I ne samo to. Mrkonjić je i sa pozicija vlasti, kao ministar u vladama demokrata, a zatim i naprednjaka, često javno istupao u odbranu svoje drugarice Marković i tražio da joj država stvori uslove za povratak u zemlju. I Boris Tadić i Tomislav Nikolić su, kao predsednici države, bili adresa na koju je Mrkonjić slao svoje apele za „pet slova M“, odnosno za pomoć Miri Marković, Marku Miloševiću, Radomiru Markoviću, Mihalju Kertesu i Dragoljubu Milanoviću.

Luka Pejović
Luka Pejović

Porodica optužila Miru

Iako nikada nije obuhvaćena optužnicom za ubistvo Slavka Ćuruvije, Mirjana Marković je dovođena u vezu s tim ubistvom i to pod sumnjom da je lično ona naručila likvidaciju. Tako je pokojni brat ubijenog Jovo Ćuruvija u aprilu prošle godine dočekao pripremno ročište u postupku za ovo ubistvo uz konstataciju da je država konačno priznala da je ubila Slavka Ćuruviju, ali da je nalogodavac Mirjana Markovic na slobodi. I Branka Prpa, koja je u trenutku likvidacije bila s Ćuruvijom, svedočila je da je on pred ubistvo razgovarao s Mirom Marković i da ga je ona optužila da je špijun.- Slavko mi je ispričao za taj razgovor. On je njoj rekao: „Ja ću biti mrtav, ali ti i Sloba ćete visiti na Terazijama“, svedočila je Prpa.

Ovako je govorila MiraNE MOGU SVAKOG DANA DA DEMANTUJEM UBISTVOU medijima su se prošle godine pojavili i operativni podaci po kojima je Mirjana Marković organizovala sastanak na kojem je dogovoreno ubistvo Ćuruvije. Prema podacima iz policijske službene beleške, Miloševićeva supruga je saopštila Vlastimiru Đorđeviću, tadašnjem načelniku Resora javne bezbednosti MUP Srbije, da mora da se likvidira vlasnik Dnevnog telegrafa. Tim povodom se oglasila i Markovićeva koja je odbacila optužbe koje, kako je rekla, traju skoro 20 godina.- Možda je trebalo da budem energičnija u demantijima odmah, ali je Slobodan smatrao da nećemo da se brukamo da reagujemo na razne optužbe. Ne mogu ja svakog dana da demantujem da nekoga nisam ubila, ne postoji mehanizam koji može čoveka da odbrani od takvih optužbi i takve propagande - poručila je tada Marković u telefonskoj izjavi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track