MUP I TUŽILAŠTVO POČELI ISTRAGU O SMRTI RADENKA (8) Lončar: Ozbiljni propusti!
Foto: Privatna Arhiva

MUP I TUŽILAŠTVO POČELI ISTRAGU O SMRTI RADENKA (8) Lončar: Ozbiljni propusti!

Crna Hronika -

Zdravstvena inspekcija utvrdila je da je bilo ozbiljnih propusta u vođenju medicinske dokumentacije dečaka, koji je preminuo posle preloma ruke u Loznici, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Lončar je rekao da je izveštaj prosleđen Sudu časti Lekarske komore Srbije, koji će odlučiti da li će lekaru biti oduzeta licenca, odnosno da li će moći da nastavi sa radom.

Ministar zdravlja je naveo da je u Lozničkoj bolnici u toku spoljni stručni nadzor koji će utvrditi da li je bilo stručne lekarske greške, te da se taj izveštaj još očekuje. Prema njegovim rečima, završen je deo obdukcije.

Upitan da li je ljut zbog "packi koje je danas dobio od premijera", Lončar je rekao da nije ljut i da je premijeru rekao da najmanje što može da učini u ovom slučaju je da ne bude na ministarskom mestu, navodeći da sistem mora da funkcioniše, bez obzira ko je ministar.

"Imamo alarmantno stanje u unutrašnjosti Srbije, najbolji lekari iz Beograda odlaziće ubuduće jedom nedeljno u vizite u bolnice u unutrašnjosti", najavio je ministar zdravlja.

Lončar je ponovio da je ovo neopisiva tragedija, da će morati da se ustanovi odgovornost pojedinca, a i svih u lancu koji su učestvovali u zbrinjavanju dečaka.

MUP Srbije u saradnji sa nadležnim Tužilaštvom sprovodi istragu o smrti osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića, potvrđeno je Tanugu u MUP-u. Po okončanju istrage MUP i Tužilaštvo će obavestiti javnost o njenom ishodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track