NASTAVAK SURČINSKE SAPUNICE: Sudija, proverite laži moje žene
Foto: Dado Đilas

Počelo novo suđenje

NASTAVAK SURČINSKE SAPUNICE: Sudija, proverite laži moje žene

Crna Hronika -

Molim vas da pošteno i pravedno sudite i proverite izmišljene iskaze Ivane Buhe i njenog ljubavnika, rekao juče Ljubiša Buha Čume u sudnici Cetralnog zatvora

BEOGRAD - Svedok-saradnik Ljubiša Buha Čume juče je, na početku ponovljenog suđenja za nasilje nad bivšom suprugom i pripadnikom njenog policijskog obezbeđenja Markom Ljubenovićem, kao i za falsifikovanje dokumenata za ukradeni „ferari“, optužio Ivanu Buhu da laže i izmišlja, tvrdeći da će to i da dokaže.- Optužnicu koju mi tužilac stavlja na teret ne razumem, ali nisam kriv. Svedoci tužilaštva, moja bivša supruga Ivana i njen ljubavnik Marko Ljubenović izgubili su kredibilitet. Prvo je sudski veštak dokazao da je Ivanin potpis, a ona ovde tvrdi da nije, kao i da je rukopis na cedulji na kojoj piše „neću da te ucenjujem“ njen, iako ona tvrdi da nije - rekao je juče u sudnici u Centralnom zatvoru svedok-saradnik.Ukinuta prva presudaPrvom presudom, koju je ukinuo Viši sud i naložio novo suđenje, on je bio kažnjen sa dve godine i osam meseci zatvora. U rešenju kojim je presuda ukinuta navodi se da sud mora da utvrdi da li je Buhina bivša supruga, na osnovu čijeg je iskaza i pokrenut postupak, sklona „izvrtanju istine“.- Sudija, ja vas molim da pošteno i pravedno sudite i da sve ono što sam navodno izvršio, a što se dokazuje izmišljenim iskazima moje bivše žene i njenog ljubavnika proverite - rekao je juče Buha.Njegovi branioci zatražili su da se tokom suđenja saslušaju ponovo Ivana Buha i Ljubenović, ali i Ivanina tetka, inače bivša supruga poznatog glumca Voje Brajovića.Troši novac dece- Ljiljana Brajović je bila svedok događaja u julu 2015. Ona je tada i obavestila Buhu da je na večeri sa Ivanom i Ljubenovićem i da Ivana novac namenjen detetu troši na večeru. Ona može da posvedoči da li je tada, pošto je Buha pozvao Ljubenovića i rekao mu da „nije u redu da troši njegov novac“ i pitao Ljubenovića kako bi se on osećao da Buha troši novac njegove dece - objasnili su advokati.Prvi svedok-saradnik u istoriji srpskog pravosuđa, podsetimo, u pritvoru je od novembra 2015. godine.

Već svedočilaIvana pretila tetki?Podsetimo, Ljiljana Brajović je svedočila i tokom prvog suđenja i tada je, prema nezvaničnim informacijama, svedočila da joj je Ivana pretila da mora da stane na njenu stranu i ispriča kako je njoj i Ljubenoviću Buha pretio iz zatvora. Navodno, Ivana je tada čak tetki zapretila i da će „nauditi njenom sinu Vukoti“.

Jelena Spasić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Ekskluzivno slike Bariča nakon masakra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track