SLUČAJ BEKO, VRAČAR BLOKIRAN Zdravković sproveden u Tužilaštvo u Katanićevoj, biznismen opet izostao
Foto: Dragana Udovičić

Više javno tužilaštvo u Beogradu

SLUČAJ BEKO, VRAČAR BLOKIRAN Zdravković sproveden u Tužilaštvo u Katanićevoj, biznismen opet izostao

Crna Hronika -

U Višem javnom tužilaštvu danas je nastavljeno saslušanje za atentat na biznismena Milana Beka u okviru istrage koja se vodi protiv Aleksandra Zdravkovića, osumnjičenog da je pokušao da ga ubije u novembru 2014. godine.

Beko je trebalo da da iskaz u svojstvu oštećenog, ali se ni danas nije pojavio u Tužilaštvu. Kako saznajemo, biznismen se nalazi na službenom putu, a svoj izostanak je opravdao.

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

U tužilaštvo je ponovo iz pritvora Okružnog zatvora priveden Zdravković, pod snažnim merama obezbeđenja zbog kojih je taj deo Vračara potpuno blokiran.

Beko je trebalo danas po treći put da da iskaz povodom napada na njega u svojstvu oštećenog, pošto je ranije svedočio u postupku protiv Maje Adrovac, koja je u junu prvostpenom presudom oslobođena od optužbi da je pomagala NN izvršiocu koji je pokušao da ga likvidira 14. novembra 2014. godine ispred kuće u kojoj živi sa porodicom.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Za danas su zakazana i saslušanja još dva svedoka, a to su Bekovi vozači Dragan Dragaš i Boban Mančić, koji su prošle srede takođe izostali u tužilaštvu jer nisu primili pozive.

Zdravković, koji je uhapšen u julu, početkom septembra je zvanično izneo odbranu pred tužiocem negirajući bilo kakvu vezu sa pokušajem ubistva Beka.

ADVOKAT TOMANOVIĆ ZA KURIR: Beko danas nije došao u Tužilaštvo jer ni on, ni ja nismo primili poziv!

Nakon hapšenja, on nije želeo da iznosi odbranu jer je bio ranjen u jednom obračunu i trpeo je bolove.

Na teret mu se stavlja krivično delo "teško ubistvo u pokušaju" i nalazi se u pritvoru.

Zdravković se naredbom o sprovođenju istrage tereti da je sa više nepoznatih osoba pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju kuće u kojoj živi biznismen.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

On je i ranije sumnjičen za teška krivična dela kao pripadnik "zemunskog klana".

U Bekovom slučaju uhapšen je sredinom jula na osnovu DNK, jer je desetak dana ranije u Beogradu upucan u ruku i hospitalizovan.

SLUČAJ BEKO: Blokiran ceo Vračar, osumnjičeni Zdravković stigao u Tužilaštvo u Katanićevoj!

Upoređivanjem ranije nađenih tragova u vezi sa Bekovim slučajem i njegovog DNK zaključeno je da je reč o istoj osobi.

Viši sud u Beogradu je u junu prvostepenom presudom oslobodio Maju Adrovac optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva Beka, a njen muž Ivan se dovodi u vezu sa ovim delom mada još nije pod zvaničnom istragom.

(EPK/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track