OPTUŽBE ZBOG MALVERZACIJA SA ZEMLJIŠTEM: Kosmajcu suđenje odloženo za 8. februar
Foto: Nebojša Mandić

Pripremno ročište

OPTUŽBE ZBOG MALVERZACIJA SA ZEMLJIŠTEM: Kosmajcu suđenje odloženo za 8. februar

Crna Hronika -

Pripremno ročište u procesu protiv Dragoslava Kosmajca i još dvojice optuženih za zloupotrebe sa građevinskim zemljištem na Zvezdari odloženo je danas za 8. februar u Višem sudu u Beogradu, a ekipa Kurira snimila je Kosmajca kako stiže u sud.

Ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu se će najpre optuženi kratko izjasniti o krivici, a potom će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi na suđenju.

Suđenje je odloženo jer se drugi optuženi Milan rapajić nije pojavio na ročištu.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Nakon toga sud će zakazati početak sudenja koji će biti javan, i na kome će Kosmajac i ostali optuženi moći da detaljno iznesu svoju odbranu.

Optužnicom su pored Kosmajca, obuhvaćeni i Dragi Milidrag i Milan Rapajić.

OPŠTINA ZVEZDARA: Dragi Milidrag nije nikada bio zaposlen kod nas

Kosmajac se tereti za krivicno delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, Milidrag za zloupotrebu sluzbenog položaja, a Rapaić za pomaganje u izvršenju tog dela.

Tužilaštvo nakon podizanja optužnice nije navelo konkretne radnje za koje se Kosmajac tereti, a Krik je ranije preneo da je Kosmajac optužen jer je na nezakonit način postao vlasnik parcele od oko 7,5 ari, čime je oštetio državu za oko 95.000 evra.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Viši sud u Beogradu je inače u julu pravosnažno odbio optužni predlog protiv Dragoslava Kosmajca kojim se teretio za krivicno delo poreska utaja, jer je zaključeno da nije izvršio krivično već da je reč o prekršaju.

Kosmajac je bio uhapšen u novembru 2014. godine u Beogradu, u svojoj kući na Zvezdari, nakon što je u izjavama predstavnika vlasti dovođen u vezu sa trgovinom narkoticima.

(J.S.)

Kosmajcu je ranije privremeno mu je zaplenjeno dvadesetak lokala. Takođe je i dalje na snazi mera kojom mu je zabranjeno napuštanje teritorije Srbije.

Oduzet mu je pasoš, a ima i obavezu da se svakog 1. u mececu javlja policiji.

APELACIONI SUD: Pravosnažna optužnica protiv Kosmajca, uskoro suđenje

KOSMAJAC NA SLOBODI: Viši sud potvrdio odbijanje optužnice za utaju poreza

PALATA PRAVDE: Kosmajac će odgovarati za prekršaj, ali ne i krivično!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track