OSTAVILA DETE U KANTI ZA SMEĆE: Majka optužena da je metadonom ubila svoju bebu!
Foto: Privatna Arhiva

Stravično: Kraj istrage protiv žene monstruma iz Beograda

OSTAVILA DETE U KANTI ZA SMEĆE: Majka optužena da je metadonom ubila svoju bebu!

Crna Hronika -
Tanja Lakić Mahud (37) tereti se za teško ubistvo osmomesečne ćerke Anje u septembru 2015. Mrtvo dete ostavila u kanti za smeće

BEOGRAD - Tanja Lakić Mahud (37) iz Beograda optužena je za ubistvo svoje bebe krajem septembra prošle godine.Kako saznajemo, Tanja se tereti da je osmomesečnoj ćerki dala metadon, a kad je dete preminulo, telo je stavila na terasu, u kesu za đubre, a sebi isekla vene. Tužilaštvo je predložilo produženje pritvora za Lakićevu.

Stravičan zločin

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je juče optužnicu protiv Tanje Lakić Mahud za jedno od najtežih krivičnih dela - teško ubistvo.- Nakon detaljne istrage i rezultata obdukcije tela deteta zaključeno je da je majka dala smrtonosnu dozu metadona bebi. Majka je potom u trenucima rastrojstva isekla sebi vene - kaže naš izvor.Tanja je uhapšena nakon što je na terasi njenog stana na Južnom bulevaru u Beogradu pronađeno telo osmomesečne Anje.- Policija je u stan Mahudove došla po pozivu njene majke, jer se ona nije javljala nekoliko dana. Devojka je isekla vene i bila je vidno dezorijentisana. Nakon što je primećeno da bebe nema, policajci su otišli na terasu, gde je u kesi pronađeno telo bebe - rekao nam je izvor blizak istrazi i nastavio:- Tanja nije mogla da kaže policajcima gde se beba nalazi, a pominjala je čak i da je kod njene drugarice.Prema rečima našeg izvora, stanje tela bebe ukazivalo je na to da je ona mrtva već nekoliko dana. Toksikološke analize potvrdile su tada prisustvo smrtonosne doze metadona, od kog je dete i preminulo.
Dani sreće... Tanja sa mužem Plasidom
Dani sreće... Tanja sa mužem Plasidom

Dozivala mrtvu bebu

Lakićeva je nakon otkrića tela sa klinke prebačena u bolnicu „Laza Lazarević“.- Ona je iz bolnice dovedena na saslušanje kod tužioca. Tamo je izjavila da nije u stanju da priča o sumnjivoj smrti svoje ćerkice. Objašnjavala je da je pod lekovima i da će svedočiti kasnije. Narednih dana ona je dozivala svoju mrtvu bebu. Bila je u veoma teškom psihičkom stanju - dodao je naš sagovornik.- Ne isključuje se mogućnost da je majka usled depresije, u koju je upala zbog neraščišćenih odnosa sa svojim suprugom, digla ruku na bebu i da je nekoliko dana nakon što joj je proradila savest pokušala da se ubije - objašnjava izvor.

HronologijaUBISTVA BEBAseptembar 2015 - Mirjana Miklejić (46) iz okoline Petrovca porodila se krajem juna, zadavila bebu, pa je sahranila u dvorištu. Krajem avgusta na Fejsbuk profil okačila slike mrtve bebejanuar 2015 - Borislav Zornić (35) u trenutku nervnog rastrojstva s drugog sprata zgrade kroz prozor bacio ćerku K. Z., staru desetak dana. U stanu su bili njegova supruga i dvoje decemaj 2012 - Slađana Jovanović (26) brutalno ubila svog jednomesečnog sina u porodičnom stanu u Zemunu. Ona je nakon zločina probudila muža i rekla mu šta je uradilajanuar 2011 - Skupljači sekundarnih sirovina na deponiji u Velikom Gradištu našli mrtvu bebu umotanu u peškir, a zatim stavljenu u crnu plastičnu kesuoktobar 2010 - Ljubina Dukanac (38) iz Osonice osumnjičena da je dve svoje bebe po rođenju usmrtila i bacila ih na đubrište

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track