OSTAVILA OPROŠTAJNO PISMO Ne mogu da gleda bolesnu majku kako pati! Žao mi je da Laki ostane sam!
Foto: Dragana Udovičić

Ubila majku, psa i sebe

OSTAVILA OPROŠTAJNO PISMO Ne mogu da gleda bolesnu majku kako pati! Žao mi je da Laki ostane sam!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Još dve porodične tragedije potresle su juče Srbiju! Najpre je u beogradskom naselju Mirijevo Vesna Mišković (56) ubila teško bolesnu majku Miru, psa Lakija, a zatim i sebe.

Porodična drama odigrala se u stanu u Ulici Matice srpske u Mirijevu, juče oko 14 časova.- Vesna je najpre pucala iz pištolja u nepokretnu majku, pa u psa, a zatim je nakon poziva policiji izvršila samoubistvo. Interesantno je da niko od komšija nije čuo pucnje. Ona je sat vremena pre zločina odnela torbu i ključ od stana komšijama.

U torbi je zapravo bilo oproštajno pismo, u kojem je navela da se odlučila na ovakav korak jer ne može da gleda bolesnu majku kako pati, a žao joj je da posle njihove smrti pas Laki ostane sam. Navela je i da ne želi da se bilo gde objavljuje njeno ime - rekao je naš izvor blizak istrazi.Negovala majkuIspred stana zatekli smo Mariju Radovanović, sestru ubijene Mire, koja je došla nakon što ju je sestričina zvala.- Vesna me je nazvala jutros i rekla da je Mira umrla, da je vodi u bolnicu i da dođem iz Omoljice. Pominjala je i neku kapelu i da ne moram da dođem danas ako ne stignem. Rekla mi je i da je ostavila nešto za mene u stanu broj 10 kod komšinice Keke - neutešno je plakala baka Marija.Komšije u Matice srpske okupile su se ispred zgrade nakon što su čuli strašne vesti.- Kako je to moguće, videla sam je pre nekoliko sati, šetala je Lakija. Jao, Vesna, šta si to uradila! Ne možete da zamislite koliko su vezane bile, čak su i istu frizuru imale. Vesna je negovala bolesnu majku, koja je imala probleme sa srcem, preživela je dva šloga, a počela je i da zaboravlja. Nikome nije dala da se brine o njoj, ničiju pomoć nije tražila. Rekla je da je ne pitamo o majci, ali da je dobro - kroz suze nam je rekla komšinica porodice Mišković i nastavila:- Vesna je bila udata i živela je u Londonu, ali se nakon muževljeve pogibije vratila u Beograd. Otac joj je bio poznati lekar Stojan, on je preminuo. One su najpre kupile dva stana u zgradi 2008. godine, ali kad je Mira obolela, ona se preselila i pazila o njoj. Pre nekoliko dana su dovezli specijalni krevet za teta Miru... Nije htela nikad da je ostavi - priča komšinica.Nisu znali gde radiNaša sagovornica navodi da Vesna nikad nije htela da kaže gde radi.- Govorila je da radi nešto privatno. Sećam se kad smo zvali televiziju jednom zbog nekog komunalnog problema, ona je odbijala da se slika. Pričalo se da radi u službama bezbednosti, ali ne znamo da li je to tačno. Vozila je sivu „škodu“ - dodala je komšinica.

Komšija JovicaREKLA NAM DA PROŠETAMO PSA, A TORBU DAMO TETKIVesna Mišković torbu s oproštajnim pismom ostavila je kod komšije Jovice Šolaje i njegove supruge Keke.- Sreo sam juče Vesnu u bakalnici. Bila je kao i uvek nasmejana i spremna za šalu. Oko 13 sati donela torbu i rekla da je damo tetki Mariji. Naknadno se vratila i donela ključeve od stana i rekla: „Evo ključeva ako nas ne bude bilo i budemo u bolnici da prošetate psa“ - rekao je Jovica Šolaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track