ČELNICI BUDVE OTELI 2,1 MILION EVRA: Uhapšeni gradonačelnik, brat i ćerka Svetozara Marovića
Foto: Beta 2013

Sumnjiva izgradnja TC Plaza" i platoa na plaži Jaz

ČELNICI BUDVE OTELI 2,1 MILION EVRA: Uhapšeni gradonačelnik, brat i ćerka Svetozara Marovića

Crna Hronika -
Među uhapšenima su i menadžerka grada Milena Marović Bogdanović, savetnik premijera Crne Gore Aleksandar Tičić, te bivši čelnici budvanske opštine Rajko Kuljača i Dragan Marović, kome je određen pritvor od 48 sati

PODGORICA - Gradonačelnik Budve Lazar Rađenović i još nekoliko visoko pozicioniranih ličnosti budvanske lokalne uprave uhapšeni su rano jutros po nalogu specijalnog tužilaštva Crne Gore za organizovani kriminal.

Među uhapšenima su i menadžerka grada Milena Marović Bogdanović, savetnik premijera Crne Gore Aleksandar Tičić, te bivši čelnici budvanske opštine Rajko Kuljača i Dragan Marović.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević završila je saslušanje Dragana Marovića, kojem je određen pritvor od 48 sati.

Oni su zajedno sa još nekoliko osoba uhapšeni zbog sumnje da su prilikom izgradnje Tržnog centra "Plaza" u Budvi i platoa na plaži Jaz oštetlili budžet opštine za više miliona evra, javio je portal Vijesti pozivajući se na nezvanične izvore.

Svi uhapšeni su potpisnici ugovora oko izgradnje TC Plaze i platoa na Jazu.

Milena Marović Bogdanović, Foto: Facebook
Milena Marović Bogdanović, Foto: Facebook

Uhapšene će tokom dana saslušati specijlani tužilac Milivoje Katnić.

Procena sudskih veštaka angažovanih od strane tužilaštva je da je Opština Budva izgradnjom platoa na Jazu direktno oštećena za 2.1 milion evra, a milionska šteta je učinjena Aneksom 3 ugovora za TQ Plazu.

U izveštaju Milenka Popovića i Marka Radovića, u koji „Vijesti.me“ imale uvid, navodi se da je realna vrednost izvedenih radova na gradnji platoa na Jazu 2.105.770 evra, što je čak za 4,6 miliona evra manje, nego što je to procenila opštinska Komisija.

Protiv Rađenovića se već vodi sudski postupak pred Višim sudom Podgorice i on se tereti da je prilikom prodaje opštinskog zemljišta, zloupotrebom službenog položaja oštetio gradski budžet.

Zbog zloupotreba sa novcem iz gradske kase i štete učinjene javnim finasijama u slučaju poznatom kao "Zavala" zatvorskim kaznama ranije su kažnjeni bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača i potpredsednik opštine Dragan Marović.

Milena Marović Bogdanović je kćerka predsednika političkog saveta Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića, a Dragan Marović je njegov brat.

Dragan Marović, Foto: Slobodna Evropa / Savo Prelević
Dragan Marović, Foto: Slobodna Evropa / Savo Prelević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja