Otac ubijene manekenke podneo krivičnu prijavu protiv Musićeve majke!
Foto: Kurir Štampano

Porodica Vladislave Červenko ogorčena

Otac ubijene manekenke podneo krivičnu prijavu protiv Musićeve majke!

Crna Hronika -
Edmund Červenko tvrdi da je Borka Musić pomogla sinu da pobegne posle zločina i da je lagala na sudu

NOVI SAD - Edmund Červenko, otac manekenke Vladislave Červenko (26), koja je zverski ubijena 12. novembra 2012. godine, podneo je Osnovnom tužilaštvu u Novom Sadu krivičnu prijavu protiv Darijanove majke Borke Musić!On je u prijavi osumnjičio Borku Musić da je davala lažne iskaze kako bi zaštitila sina Darijana (27), koji je pravosnažno osuđen na 40 godina robije zbog ubistva.Posao nije završen- Borka Musić je bila svedok u postupku protiv Darijana, kako na prvom, tako i na ponovljenom suđenju. U svojim izjavama Borka Musić je rekla da je bila u kuhinji i da nije mogla da vidi šta se nalazi u sobi u kojoj je ležalo telo moje ćerke. Međutim, to je laž! Uviđajem je utvrđeno da vrata sobe nisu mogla da se zatvore, tako da je ona videla moje mrtvo dete, ali nije reagovala, već je napustila stan. Ćutala je i pomogla svom sinu da pobegne - kaže otac Edmund. Osim što porodica Červenko od prvog momenta smatra da je Borka Musić znala šta se dešava u stanu, kako dalje kaže Edmund, ona je svojim svedočenjem ometala utvrđivanje istine.- Borka Musić je lagala da bi pomogla sinu Darijanu da pobegne. Davanje lažne izjave pod zakletvom je krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti. Možda tužilaštvo smatra da je posao odrađen time što je Darijan Musić osuđen, ali ja, kao otac ubijene Vladislave Červenko, tvrdim da posao nije završen! Borka Musić je počinila krivično delo! Neka uporede njene iskaze s prvog i drugog suđenja i uveriće se u ovu tvrdnju. Veoma sam ogorčen zbog gomile laži koje je izrekla Borka Musić - rekao je Edmurd Červenko.Vladislava Červenko ubijena je u svom stanu, a na suđenju je utvrđeno da je Darijan Musić zverski pretukao Vladislavu i da je manekenka umrla u najgorim mukama. Tokom bekstva Musić je na Fejsbuku priznao zločin. Bežao u Crnu GoruUhapšen je dva dana posle zločina u mestu Patnjik, između Novog Pazara i Raške, dok je, kako se veruje, pokušavao da se prebaci u Crnu Goru.

Poništena presudaSUD NIJE ZNAO ZAŠTO JE „MUSIĆ KRVOŽEDAN TIP“Musić je prvom presudom bio osuđen na 35 godina robije, ali je u februaru ove godine Apelacioni sud poništio presudu jer, kako je pisalo u obrazloženju, „nije jasno na osnovu čega je Viši sud zaključio da je Musić krvožedan tip“!- Takođe je nejasno kako prvostepeni sud koristi izraz „mrcvarenje i mučenje“ ako se zna da mrcvarenje predstavlja unakažavanje tela nakon nastupanja smrti, a istovremeno tvrdi da su sve povrede na pokojnoj nastale zaživotno - pisalo je u odluci Apelacionog suda.

Borka MusićNEMAM ŠTA DA VAM KAŽEMDarijanova majka Borka Musić nije imala komentar povodom krivične prijave.- Nisam s tim upoznata i nemam šta da vam kažem. Najlepše vas pozdravljam i prijatno - bilo je sve što je rekla pre nego što je prekinula telefonsku vezu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja