OTAC UBIJENOG TEKSTOPISCA: Da li i ja da izađem na most da bi našli ubicu mog sina!

Roditelji ne odustaju

OTAC UBIJENOG TEKSTOPISCA: Da li i ja da izađem na most da bi našli ubicu mog sina!

Crna Hronika -
Odajem veliko priznanje i čestitam na hrabrosti Lukinom ocu Bojanu Jovanoviću, kaže otac tekstopisca Velibora Vučurovića, ubijenog pre četiri i po godine u Novom Sadu

FEKETIĆ - Da li i ja treba da stanem nasred mosta ili da započnem štrajk glađu pred policijom da bi oni reagovali? Zar svi mi roditelji kojima su deca ubijena, a čije ubice nisu otkrivene treba tako nešto da radimo da bi država reagovala, kaže za Kurir Zoran Vučurović, otac tekstopisca Velibora Vučurovića, koji je pre četiri i po godine ubijen u Novom Sadu.On odaje veliko priznanje i čestita na hrabrosti ocu Luke Jovanovića, koga je na Brankovom mostu 25. jula pregazio Marko Milićev.- Taj čovek je sam započeo protest - da to nije uradio, nikad se ne bi otkrio ubica njegovog sina. Trebalo je biti hrabar i uraditi tako nešto - smatra Vučurović.

Samo hoće istinu... Majka Hilda i sestra Tamara
Samo hoće istinu... Majka Hilda i sestra Tamara

Hitac u potiljakNjegov sin, tekstopisac i kompozitor Velibor Vučurović (31) iz Feketića, usmrćen je hicem u potiljak 27. aprila 2010. u Novom Sadu, dok je šetao Bulevarom Jaše Tomića. Pogođen je u glavu iskosa, s visine, a metak je prošao ukoso i izašao ispod levog uva. Velibor nikada nije imao dosije niti bilo kakvih ozbiljnih problema.Njegov otac kaže da je od tog dana za njega, suprugu Hildu i ćerku Tamaru život stao.- Živimo kao biljke. Umrli smo onog dana kad nam je sin jedinac ubijen. I sami ne znamo odakle više crpimo snagu da nastavimo dalje, a moramo. Obećali smo našem sinu žena i ja na grobu da ćemo se i ovakvi, kao biljke, boriti dok god smo živi da se otkrije koji je to monstrum upucao našeg sina - priča, s tugom u glasu, očajni otac.Vučurović kaže da se neće smiriti dok ubica ne bude otkriven, uhapšen i osuđen.- U ovu vlast imam poverenja i očekujem da pronađu ubicu našeg sina kao što su pronašli ubice Luke, Tijane, Ćuruvije i ostalih. Nama se sve svelo samo na jedno, da saznamo ko je i zbog čega ubio našeg sina jedinca. Mi, njegovi roditelji, imamo pravo da to saznamo - govori Vučurović.Kriju ubicu?Nesrećni čovek kaže da više ne zna kome se obraćao. Ne računajući ranije molbe, nedavno je napisao pismo ministru policije Nebojši Stefanoviću, a pre toga i gradonačelniku Novog Sada.- Vlast kaže da za njih nema nedodirljivih niti zaštićenih. Ali o našem slučaju niko ništa ne govori. Molim ih da se pozabave našim Veliborom, neka pronađu ubicu - apeluje neutešni otac.On poručuje da neće odustati i da će, ako nadležni ne krenu s mrtve tačke u istrazi, početi protest i štrajk glađu.- Sumnjamo mnogo u pojedine da li su uradili dobro uviđaj te noći. Možda neko krije ubicu, koji i dalje šeta. Možda ga i srećem, možda mi se smeje u lice... - u suzama priča otac Zoran.

Istrajao...  Bojan Jovanović rasvetlio smrt svog sina
Istrajao... Bojan Jovanović rasvetlio smrt svog sina

RazumevanjeNADA U NOVOG NAČELNIKAS obzirom na to da je Novi Sad dobio novog načelnika policije Sinišu Radakovića, Vučuroviću se, kako kaže, malo vratila nada.- Nadam se da će on imati razumevanja za moj slučaj. Nadam se da će me primiti, saslušati i angažovati se oko ovog slučaja. Šta meni vredi što su mi dosad svi u policiji govorili da im je Velibor prioritet kad nikakvog pomaka nema - kaže Zoran.Radio s poznatimaBAJA SNIMIO VELIBOROVU PESMUPevač Nedeljko Bajić Baja na novom albumu otpevao je pesmu „Sam u noći“, čiji je autor pokojni tekstopisac Velibor Vučurović. Kako je prenela na Fejsbuku Veliborova sestra, Baja je istakao da mu je pesma koju je otpevao teško pala.- Sećanje na Velibora neće nikad izbledeti. Svaki dan ga se setim, on živi kroz svoje pesme. Bio je vrhunski tekstopisac i prijatelj - rekao je pevač.Inače, mladi kompozitor uspešno je sarađivao sa Šabanom Šaulićem, Dejanom i Sašom Matićem, Acom Ilićem i drugim pevačima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track