OVA FOTOGRAFIJA JE UZNEMIRILA SRBIJU: Dobrosav Gavrić PUCA U ARKANA u Interkontinentalu!
Foto: Facebook Printscreen

OVA FOTOGRAFIJA JE UZNEMIRILA SRBIJU: Dobrosav Gavrić PUCA U ARKANA u Interkontinentalu!

Crna Hronika -

Fotografija na kojoj je prikazan trenutak u kojem Dobrosav Gavrić puca u Željka Ražnatovića Arkana u hotelu Interkontinental za samo nekoliko sati je protutnjala Fejsbukom i šokirala stotine hiljada korisnika te mreže u Srbiji.

Na tu mrežu dospela je putem lažnog profila novinara Milomira Marića, koji je poznat po svojim kontaktima i upućenosti u dešavanja u beogradskom podzemlju 90ih, pa stoga ne čudi što su mnogi pomislili da se radi o autentičnoj fotografiji sa lica mesta jednog od najčuvenijih ubistava tog doba.

Međutim, kao što smo već naveli, Marićev profil je lažan, a fotografija je napravljena u sklopu sudske rekonstrukcije trostrukog ubistva u Interkontinentalu, pre nekoliko godina!Na njoj se nalazi advokat Veljko Delibašić, branilac okrivljenih za ubistvo Ražnatovića i još dve osobe.

Podsećamo, Delibašić je tokom suđenja više puta zahtevao da se prikažu navodni policijski snimci sigurnosnih kamera iz Interkontinentala, tvrdeći da će oni biti neoborivi dokaz da njegovi branjenici nisu krivi za ubistvo. Međutim, tokom poslednjih 15 godina nijedna informacija nije ukazala da bilo kakvi snimci postoje.Željko Ražnatović Arkan, podsetimo, ubijen je 15. januara 2000. u hotelu „Interkontinental“ u Beogradu, kada je u njega pucao Dobrosav Gavrić, a Dragan Nikolić i Milan Ðuričić bili su mu saučesnici, kaže zvanična verzija priče.

Ovo je fotografija koja je objavljena na lažnom profilu Milomira Marića
Ovo je fotografija koja je objavljena na lažnom profilu Milomira Marića

Ðuričić i Nikolić osuđeni su na po 30 godina kao saučesnici u Ražnatovićevom ubistvu, dok je Dobrosav Gavrić osuđen na 35 godina.

Dragan Nikolić uhapšen je 2003. u jednom stanu u Beču, tri godine nakon raspisivanja poternice, dok je Dobrosav Gavrić uhapšen 2011. godine u Južnoafričkoj Republici i od tada se nalazi u ekstradicionom pritvoru. Milan Ðuričić i dalje je u bekstvu.

(EPK)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: SERGEJ OTKRIO ARKANOVO DRUGO LICE A evo i šta mu je Željkov sin rekao posle filma Turneja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track