PALA S TREĆEG SPRATA ŠKOLE: Učenica (16) se bori za život, sumnja se da je skočila!
Foto: Stefan Jokić, Facebook, Skočila

Posle nesreće u Srednjoj trgovačkoj školi

PALA S TREĆEG SPRATA ŠKOLE: Učenica (16) se bori za život, sumnja se da je skočila!

Crna Hronika -
D. M. (16), koja je teško povređena kad je pala s trećeg sprata, u kritičnom je stanju, pretpostavlja se da je pokušala samoubistvo

BEOGRAD - D. M. (16), koja pala s trećeg sprata Srednje trgovačke škole u Beogradu, operisana je, ali je i dalje životno ugrožena. Kako saznajemo iz istrage, pretpostavlja se da je ova učenica pokušala samoubistvo, ali ne zbog loših ocena, jer je odlična učenica drugog razreda ove škole.Bila je raspoloženaNesreća se dogodila u utorak oko 17.30, kada je devojčica pala s prozora na drvo, a potom na trotoar u Hilandarskoj ulici. Direktorka Srednje trgovačke škole Zoranka Rebić ni juče nije imala objašnjenje za ono što se dogodilo u školi.- Svi smo u šoku. Nije pokazivala da ima problem... Nije bilo promena u njenom ponašanju koje bi ukazale da ona može sebi nešto loše da uradi. Upravo suprotno, ona je bila rame za plakanje celom svom odeljenju, svima je pomagala. Tog dana je na sopstvenu inicijativu bila kod pedagoga, ali to nije bilo ništa što bi moglo da se poveže s onim što se kasnije dogodilo - rekla je direktorka.

Mesto pada... Zakačila krošnju
Mesto pada... Zakačila krošnju

Rebićeva je istakla da je u kontaktu s roditeljima i da se nadaju da će se D. M. oporaviti.- Saznala sam da je operisana i da je stabilno, ali, nažalost, i dalje je životno ugrožena. Svi se nadamo da će njena mladost i njena snaga pomoći da ovu borbu dobije. U kontaktu smo s porodicom, kažu da je njeno stanje nepromenjeno. Oni su očajni, ali, kao i mi, nadaju se najboljem - navela je sagovornica Kurira i dodala da se nada da se nikada više ni u jednoj školi ovako nešto neće desiti.Prema njenim rečima, nakon nesreće, škola je zvala roditelje učenika koji su sa D. M. išli u odeljenje da bi došli po decu i bezbedno ih odveli kući.- Deca su bila u šoku i nismo želeli da ih pustimo same - rekla je na kraju Rebićka.Samo da se oporaviZaposleni u obližnjim radnjama kažu da su od ostalih učenika čuli da je devojka sama skočila s prozora i da se nadaju da se ovako nešto nikada više neće ponoviti.- Čuo se udarac, ali nismo znali šta se dogodilo dok nismo izašli napolje. Bilo je jezivo videti dete u takvoj situaciji. Deca pričaju da je pokušala samoubistvo, ali ko zna šta se tačno dogodilo. Samo da se oporavi. Deca, nažalost, ne znaju da na taj način sebi čine samo gore - kaže jedna od prodavačica.

Ministarstvo prosveteINSPEKCIJA U ŠKOLIU Ministarstvu prosvete kažu da su stalnom kontaktu sa školom i da pružaju stručnu pomoć potrebnu u ovakvim situacijama:- U školu je upućena prosvetna inspekcija, koja će utvrditi okolnosti vezane za ovaj slučaj. Za reagovanje u kriznim situacijama postoje definisane procedure i važno je da se zaposleni ponašaju u skladu s njima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track